Luna octombrie, luna Rozariului

29. Rozariul ºi timpurile noastre

Fecioara Maria a cerut Rugãciunea Rozariului

Fecioara Maria a apãrut în timpurile noastre cu Rozariul în mânã ºi a îndemnat la rugãciuni ºi la pocãinþã.

La Lourdes, Ea este Neprihãnita Zãmislire ºi cere sã se roage Rozariul. La Pompei este Maica milei ºi reînnoieºte dorinþa Sa, de a se ruga Rozariul. La Fatima ne aratã Inima Sa Neprihãnitã ºi repetã: "Am venit sã-i îndemn pe credincioºi sã se roage Rozariul!"

La Medjugorje este Regina Pãcii ºi cu iubire de Mamã, ne îndeamnã sã ne rugãm Rozariul.

Întregii omeniri materialiste, care nu se roagã ºi nu mediteazã, Fecioara Maria continuã sã-i spunã: "Iatã Rozariul Meu, arma victoriei!"

Rugãciunea Rozariului recomandatã de papi

Toþi papii au spus lumii întregi, cã Rozariul este remediul tuturor relelor. I-au îndemnat pe toþi credincioºii sã alerge la mijlocirea Fecioarei Maria.

Papa Pius al XI-lea a îndemnat poporul creºtin sã combatã prin rugãciunea Rozariului ateismul militant, aceastã "întunecoasã sectã a celor care neagã ºi îl urãsc pe Dumnezeu".

Papa Pius al XII-lea a recomandat: "Nãdejdea noastrã este mare în sfântul Rozariu, cãci prin el se va vindeca rãul timpului nostru. Nu cu forþa, nu cu armele, nu cu putere omeneascã, ci cu ajutorul lui Dumnezeu, dobândit prin aceastã rugãciune. Biserica va putea înfrunta acest duºman.

Dacã creºte numãrul relelor ºi atacurile celui rãu, trebuie sã creascã ºi zelul celor buni, sã se strãduiascã sã obþinã de la Maica preaiubitã, în special prin Rozariu, zile mai bune pentru Bisericã ºi societate!"

Papa Pius al XII-lea s-a rugat solemn cu toþi credincioºii ºi a consfinþit întreaga omenire Fecioarei Maria: "Regina sfântului Rozariu, ajutorul creºtinilor, scãparea întregii omeniri, învingãtoarea în bãtãliile pentru Dumnezeu, încredinþãm Inimii tale Neprihãnite, îþi consfinþim, nu numai sfânta Bisericã, ci ºi întreaga omenire, în acest moment tragic al istoriei omeneºti".

Iar papa Ioan Paul al II-lea spune: "Biserica Universalã a lui Cristos ºi deci fiecare Bisericã particularã, existã pentru a se ruga. Fãrã rugãciune, Biserica nu are ce oferi omenirii. Rugãciunea este centrul întregii cateheze a Bisericii. Biserica gãseºte în rugãciune rãdãcina întregii sale acþiuni sociale. Toatã evanghelizarea este pregãtitã prin rugãciune. Mai întâi este rugãciunea pentru noi ºi apoi oferirea întregii lumi. De aceea, orice grup care se uneºte la rugãciunea Rozariului, este un dar pentru împãrãþia lui Dumnezeu. Fecioara Rozariului ne dãruieºte mijlocul cel mai bun, pentru a înainta în evlavia faþã de Ea ºi pentru a adânci credinþa ºi iubirea noastrã faþã de Fiul Sãu, Isus: Rozariul. Sã luãm în mânã, iubiþii mei fraþi ºi surori, Rozariul, pentru a mãrturisi iubirea noastrã faþã de Fecioara Maria, pentru a învãþã de la Ea sã fim ucenici ai Învãþãtorului dumnezeiesc.

Pentru a cere ocrotirea Ei cereascã în toate nevoile noastre zilnice, precum ºi în marile probleme, prin care trece Biserica ºi omenirea.

Rozariul este rugãciunea mea iubitã. O rugãciune minunatã! Este minunatã în simplitatea ºi profunzimea ei!"

Indiferenþa oamenilor

Cu toate aceste îndemnuri, mâinile multora nu vor sã strângã Rozariul. Oamenii preferã sã strângã în mâinile lor materia, dar materia se rãzbunã pentru cã este transformatã în instrumente ale morþii, care ucid omenirea. Nu se aleargã la Dumnezeu. Se cere tuturor ajutorul, binele, fericirea, numai Celui de la care ele pot veni cu adevãrat, nu se cere.

Se uitã cã existã o Maicã puternicã în cer. Fecioara Maria, prin mesajele Ei, a chemat oamenii la pocãinþã ºi rugãciune. Dar ei, neascultând aceste mesaje, continuã sã strãbatã calea rãului.

Fãrã Fecioara Maria lumea va fi mereu tulburatã, pentru cã, dacã nu este Fecioara Maria, nu este nici Isus.

Credinþa noastrã

Noi nu trebuie sã ne unim cu cei care rãmân indiferenþi la mesajele Maicii Sfinte. Trebuie sã-i fim copii iubitori ºi credincioºi. Trebuie sã ne rugãm ºi sã ne jertfim pentru noi ºi Pentru omenire. Cum sã nu ispãºim prin pocãinþã ºi rugãciune, atunci când ne simþim atraºi de pãcat ºi când vedem în jurul nostru cum atâþia îl rãnesc pe Dumnezeu!?

Sã ispãºim pentru noi ºi pentru omenire ºi sã privim încrezãtori viitorul, ºtiind cã Fecioara Maria va fi cu noi!

Exemplu: Aldo Marcozzi

Aldo Marcozzi a fãcut parte din Acþiunea Catolicã, între anii 1914-1928. Viaþa sa scurtã a fost un surâs al credinþei ºi al curãþiei. Nevinovãþia sufletului i se reflecta în privire ºi surâs.

De la mama ºi bunica sa a învãþat devoþiunea faþã de Fecioara Maria, prin rugãciunea zilnicã a Rozariului. Printre cele scrise de el se aflã: "Voi continua sã mã rog Rozariul în fiecare zi!"

Când era acasã îl spunea în genunchi în camera sa. Când pãrinþii îl duceau la plimbare cu maºina, el se ruga Rozariul în maºinã, timp de o jumãtate de orã nu vorbea, rugându-se.

A iubit mult culorile Fecioarei Maria, alb ºi albastru. Culoarea nevinovãþiei, a harului lui Dumnezeu ºi culoarea cerului, a idealurilor înalte. Între flori prefera pe cele albe ºi împodobea icoana Fecioarei Maria. El spunea: "Culoarea albã îmi place mai mult, dar iubesc ºi albastrul, culoarea cerului".

Sãruta cu iubire icoana Maicii Sfinte. Tapiþeria albastrã din camerã are ºi acum urmele mâinilor sale, când se sprijinea sã sãrute icoana. Maica cerului îi rãsplãtea cu multe haruri încrederea sa de fiu. Aldo îi spunea mamei: "De la Fecioara Maria primesc ce vreau!" Îi cerea în special sã ajungã în cer ºi la moartea sa sã fie condus imediat în Rai. Pe patul morþii, avea icoana Fecioarei Maria, Crucea ºi Rozariul. Cu aceste obiecte dragi a vrut sã treacã de la pãmânt la Cer.


Text preluat din Luna octombrie, luna Rozariului de pr. Evaristo Cardarelli, Editura Treira, Oradea - 2008, traducere de Daniela Rãdoi ºi Aurelia Man

123456789101112131415161718192021222324252627282930