Invitaþie la pelerinaj pentru tineri

Tinerii din Dieceza de Iaºi sunt invitaþi sã participe la pelerinajul de la Cacica, începând cu sâmbãtã, 14 august 2004, ºi vor trebui sã aibã în vedere:

1. Plecarea în pelerinaj, pe jos, va fi sâmbãtã, 14 august 2004, începând cu ora 11.30, dupã ce se va recita Ora medie. Anul acesta, distanþa de parcurs s-a micºorat faþã de anii precedenþi. Astfel, punctul de întâlnire va fi dupã calea feratã, înainte de a începe serpentinele, în locul în care se fãcea în trecut rugãciunea Ora medie. Pentru a putea organiza împreunã programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugaþi sã soseascã la locul de plecare pânã la ora 11.00.

2. La locul de pornire se poate ajunge cu autocarul, cu trenul (pânã la Iliºeºti) sau cu autobuzul. De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pânã la Pãltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcþia Iliºeºti sau se va merge pe jos pânã la staþia CFR (2-3 km) ºi apoi în continuare pânã la punctul de întâlnire. Cei care vin cu autocarul sunt rugaþi sã programeze plecarea din parohie în aºa fel încât sã soseascã la locul stabilit pânã la ora 11.00.

3. Cei care doresc sã se implice mai mult în organizarea pelerinajului sunt rugaþi sã contacteze la centrul de primire pe coordonatorii pelerinajului.

4. Tinerii vor avea cu ei pancarte care sã-i identifice ca parohie, broºura cu cântece de la Iaºi, rozariu, încãlþãminte uºoarã ºi comodã, pãlãrie de soare sau ºapcã, hainã de ploaie, apã, mâncare (fiecare participant îºi va asigura masa din pacheþelul propriu). Membrii asociaþiilor sunt rugaþi sã poarte însemnele (uniforma) asociaþiei, iar tinerii care ºtiu sã cânte la chitarã, sã aducã acest instrument cu ei.

5. La Cacica se ajunge în jurul orei 13.30 ºi participanþii vor trebui sã-ºi gãseascã loc de cazare. Fiecare grup va avea o listã semnatã de pãrintele paroh ºi un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la centrul de primire ºi va lua legãtura cu organizatorii.

6. Având în vedere cã este vorba despre un pelerinaj, este bine ca toþi sã fie pregãtiþi din punct de vedere spiritual, fãcând astfel ca pelerinajul sã fie o apropiere de Dumnezeu.

* * *

Programul pelerinajului

Sâmbãtã, 14 august
10.00 - Celebrare penitenþialã
12.00 - Sfânta Liturghie solemnã de deschidere a pelerinajului
16.00 - Calea sfintei cruci
17.00 - Adoraþie euharisticã
18.00 - Sfânta Liturghie pentru tineri ºi seminariºti
22.00 - Priveghere marianã, urmatã de procesiunea lumânãrilor în jurul bisericii.

Duminicã, 15 august
06.00 - Sfânta Liturghie în limba românã
07.30 - Sfânta Liturghie greco-catolicã (în bisericã)
08.00 - Sfânta Liturghie în limba maghiarã (la grotã)
09.15 - Sfânta Liturghie în limba polonã (în bisericã)
09.15 - Sfânta Liturghie în limba germanã (la grotã)
11.00 - Sfânta Liturghie solemnã pontificalã a hramului, încheiatã cu procesiunea ºi binecuvântarea euharisticã.