Pelerinajul credincioºilor din Parohia Traian (NT)

Un grup de credincioºi catolici din comunitatea catolicã din Traian (NT), în ziua de sâmbãtã, 15 iulie 2006, au fost în pelerinaj la sanctuarul marian de la Cacica, patronat de sfânta Fecioarã Maria.

Creºtini catolici adulþi, tineri ºi copii, însoþiþi de pãrintele paroh Petru ºi pãrintele Laurenþiu, au pornit în acest pelerinaj pentru a ne uni în rugãciune.

A merge în pelerinaj înseamnã a merge sã-l întâlneºti pe Dumnezeu, pe mama noastrã - sfânta Fecioarã Maria, acum, aici, la Cacica, pentru a cãpãta noi puteri în purtarea crucii de fiecare zi, în trãirea credinþei în Cristos. Cu toþii am înþeles în urma acestui mare eveniment cã pelerinajul conduce creºtinul la solidaritate, la pace, la înþelegere.

Pe tot parcursul de la Traian la Cacica s-a recitat sfântul Rozariu ºi s-au adus cântece, laude ºi mãrire sfintei Fecioare Maria care ne aºteaptã în lãcaºul sfânt de la Cacica.

Pentru aceastã zi de pelerinaj la Cacica, împreunã cu noi au fost ºi credincioºi din Botoºani.

Solemnitatea celebrãrii sfintei Liturghii ºi tot programul religios din aceastã zi au fãcut ca totul sã fie emoþionant, încât ne-am simþit ca într-o "mare familie unitã" - am simþit prezenþa mamei noastre Maria care ne-a unit prin rugãciuni fãcute împreunã ºi cu preoþii de la biserica din Cacica, prin primirea sfintei Împãrtãºanii. În încheiere, a fost celebratã ºi Calea sfintei cruci.

Intenþia misionarã a acestui pelerinaj la Cacica, la sanctuarul sfintei Fecioare Maria, a fost ca toþi credincioºii sã trãiascã în pace ºi, împreunã, sã clãdeascã o societate inspiratã din valori umane ºi spirituale.

Elena Percã (Traian)