Invitaþie: Pelerinajul tinerilor continuã! Acum, spre Cacica...

Ca în fiecare an, tinerii din Dieceza de Iaºi se vor îndrepta spre Cacica într-un pelerinaj al credinþei ºi al tinereþii. Acest pelerinaj este un semn al capacitãþii tinerilor de a-ºi manifesta împreunã devoþiunea faþã de sfânta Fecioarã Maria ºi al dorinþei lor de a-ºi orienta întreaga viaþã spre Cristos.

Paºii tinerilor strãbat cãrãrile vieþii în cele mai variate direcþii. Însã cei care se simt creºtini ºtiu cã trebuie sã se îndrepte spre Cristos, care îi însoþeºte ºi îi cãlãuzeºte. "Cuvântul tãu e fãclie pentru paºii mei ºi luminã pentru cãrãrile mele" (Ps 118 [119],105) repetã tinerii din lumea întreagã în acest an, încrezãtori în forþa cuvântului vieþii adevãrate. Cristos, cuvântul veºnic, coboarã în sânul sfintei Fecioare Maria, ca sã lumineze paºii fiecãrui om, iar Maria, Mamã gingaºã ºi puternicã, pãºeºte cu fiecare dintre fii încredinþaþi ei, ca aceºtia sã nu rãtãceascã.

Tânãrul care doreºte sã se apropie mai mult de Cristos este un pelerin, care în sfânta Fecioarã Maria gãseºte o cãlãuzã sigurã. Pelerinajul vieþii îºi asumã trãsãturi concrete în acele pelerinaje cãtre sanctuarele unde Mama lui Cristos ºi Mama noastrã este cinstitã în chip deosebit. Unul dintre acestea este ºi cel de la Cacica, unde tinerii din Dieceza de Iaºi sunt aºteptaþi în zilele de 14 ºi 15 august 2006, alãturi de ceilalþi credincioºi.

Pelerinajul tradiþional al tinerilor la Sanctuarul de la Cacica va începe luni, 14 august 2006. Tinerii care doresc sã participe sunt rugaþi sã fie prezenþi la locul de dupã calea feratã, înainte de zona unde încep serpentinele, pânã la ora 11.30. Aici va avea loc binecuvântarea unei statui a sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, care va fi oferitã sanctuarului, pe care tinerii o vor purta în procesiune pânã la sanctuar, unde vor încheia primul moment de rugãciune.

Al doilea moment este constituit de participarea la sfânta Liturghie de searã ºi animarea acesteia.

Urmãtorul moment va fi vigilia marianã ºi procesiunea cu lumânãri. În continuare, pe parcursul nopþii, tinerii se vor reuni în rugãciune la altarul amenajat afarã, pregãtindu-se astfel sã trãiascã intens solemnitatea Adormirii Maicii Domnului. Aici, la iniþiativa Oficiului pentru Catehezã, va fi proiectat un film documentar despre Lourdes, locul în care sfânta Fecioarã Maria a apãrut Bernadetei Soubirous. Iniþiativa va veni în sprijinul celor care în perioada 4-15 septembrie vor participa la pelerinajul diecezan la Lourdes, dar ºi a acelora care sunt dornici sã vadã locul binecuvântat al Lourdesului.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor în colaborare cu Oficiul pentru Catehezã.

Responsabilul pelerinajului este pr. Felician Tiba de la care se pot obþine ºi alte detalii: tel. 0232/225228; fax 0232/211476, 0744/911210, feliciu@k.ro; secretar@itrc.tuiasi.ro