Pelerinajul credincioºilor din Parohia Trebeº

Un grup de credincioºi din Parohia Catolicã Trebeº a participat, în ziua de 26 august 2006, la un pelerinaj la Cacica, ca rãspuns la invitaþia pe care Preasfinþitul Petru Gherghel a fãcut-o pentru întreaga diecezã.

Dupã un drum de mai bine de douã ore, în care ne-am pregãtit prin rugãciune ºi cântãri pentru acest moment, am ajuns la Sanctuarul Maicii Domnului unde am fost primiþi de pãrintele paroh cu un scurt îndemn de a trãi intens acest moment.

Dupã ce ne-am reînnoit sufleteºte prin taina sfintei Spovezi, am recitat în bisericã un Rozariu dupã care am participat la Liturghie, în cadrul cãreia pãrintele predicator ne-a vorbit despre însemnãtatea pelerinajului, arãtând ca exemple ºi modele pe Avram, care a plecat la porunca Domnului într-o lungã cãlãtorie, ºi familia sfântã, care a fugit în Egipt la porunca îngerului.

Asemenea acestor "pelerini" am fost îndemnaþi ca, lãsând pentru o zi la o parte toate celelalte griji ºi preocupãri, sã dãm timp ºi spaþiu lui Dumnezeu ºi cuvântului sãu în viaþa noastrã, lucru necesar pentru o autenticã viaþã creºtinã.

La invocaþiile de la rugãciunea credincioºilor i-am încredinþat Domnului prin mâinile Preacuratei pe toþi credincioºii comunitãþii noastre, cu toate problemele ºi intenþiile lor ºi sã ne facã pãrtaºi de harul ºi binecuvântarea sa.

Dupã ce am participat la masa cuvântului ºi a Euharistiei, am luat o micã pauzã, apoi am continuat pelerinajul nostru parcurgând în spirit de credinþã ºi ispãºire Calea sfintei cruci amintindu-ne cã viaþa creºtinului este un drum al crucii pe care îl parcurgem împreunã cu Isus ºi Maria la capãtul cãruia vom participa la victoria lui Cristos asupra morþii prin înviere, la care prima beneficiarã a fost Preasfânta Fecioarã Maria.

Am încheiat pelerinajul nostru cu adoraþia euharisticã primind binecuvântarea cu preasfântul sacrament.

Cu sufletele pline de bucurie ºi recunoºtinþã pentru toate harurile primite le-am mulþumit pãrinþilor de la Cacica pentru cã ne-au însoþit ºi ne-au ajutat sã trãim din plin acest pelerinaj, ºi dupã ce am fãcut o fotografie în faþa sanctuarului ca o plãcutã amintire am pornit în drum spre Trebeº.

O rugãm pe Sfânta Fecioarã Maria, pelerina prin excelenþã a Bisericii, sã ne însoþeascã în pelerinajul nostru pãmântesc pentru a ajunge alãturi de ea la Isus ºi cu Isus în casa Tatãlui ceresc.

Pr. Laurenþiu Cucuteanu