Pelerinajul credincioºilor din Parohiile Tãmãºeni ºi Corhana

Numeroºi credincioºi din parohia Tãmãºeni ºi un grup de 30 de persoane din Parohia Corhana, în frunte cu preoþii parohiei, au mers în pelerinaj, sâmbãtã, 9 iunie 2007, la sanctuarul "Sfintei Fecioare Maria" de la Cacica.

Am început pelerinajul pornind pe jos în procesiune de la intrarea în sat pânã la bisericã, unde am fost întâmpinaþi de pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. Sfinþia sa ºi-a exprimat bucuria de a vedea în acest pelerinaj un numãr atât de mare de cinstitori ai sfintei Fecioare. Într-adevãr, Cacica a rãsunat de cântãrile ºi rugãciunile închinate Mamei ºi patroanei noastre cereºti.

Am început cerându-i iertare lui Dumnezeu printr-o ceremonie penitenþialã ºi prin mãrturisirea pãcatelor la preoþii care au stat la dispoziþie pentru spovezi. Nu putea sã lipseascã rugãciunea care-i place cel mai mult sfintei Fecioare, Rozariul, iar la final cântarea litaniei.

Momentul central al pelerinajului a fost celebrarea sfintei Liturghii în cadrul cãreia pr. Romuald ne-a explicat la predicã importanþa acestui moment de har ºi mijlocirea deosebitã a sfintei Fecioare pentru toþi pelerinii care-i viziteazã sanctuarele.

Dupã un moment de repaos am mers pe uliþele satului, meditând la patima ºi moartea Mântuitorului nostru, rugându-ne Calea sfintei cruci. Acest moment s-a încheiat în bisericã în faþa sfântului sacrament expus spre adorare.

În încheiere am primit binecuvântarea cu preasfântul sacrament ºi indulgenþa plenarã cu ocazia pelerinajului.

Pr. Paul Agu