Pelerinajul credinciºilor din Parohia Iaºi "Adormirea Maicii Domnului"

Ca ºi în anii precedenþi, sãrbãtoarea Naºterii Sfintei Fecioare Maria i-a purtat sâmbãtã, 8 septembrie 2007, pe o parte din credincioºii Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" ºi nu numai, la sanctuarul din Cacica, pentru a o întâlni pe Preacurata acolo unde ea este veneratã ºi cinstitã într-un chip deosebit.

Altfel decât la 15 august 2007, în ziua Naºterii Sfintei Fecioare ne-am apropiat de ea pentru a-i intona un "cântec de leagãn", pentru a-i admira nevinovãþia ºi gingãºia, candoarea ºi neprihãnirea unei copile dãruite nouã de Dumnezeu.

Am ajuns la sanctuar pe la ora 10.40, dupã trei ore de mers, rãstimp în care, trecând prin atâtea comunitãþi de pe meleagurile noastre, am lãsat sã se perinde printre degetele noastre bobiþele Rozariului: am rugat-o pe Maica Domnului pentru nevoile noastre cotidiene, pentru convertirea pãcãtoºilor, pentru susþinerea tuturor mamelor din lumea întreaga în vocaþia lor de creºtere ºi educare a copiilor, pentru toate acele mame care s-au pronunþat, din nefericire, pentru moartea, ºi nu viaþa copiilor din sânul lor, pentru copii, ca ei sã fie percepuþi ca daruri din partea lui Dumnezeu.

Am intrat în bisericã s-o salutãm pe Mama, bucuroasã de prezenþa noastrã, împreunã cu credincioºii Parohiei din Tomeºti ºi de la "Fericitul Ieremia"- Roman. Ne-a întâmpinat cuvântul de bun venit al pãrintelui franciscan Lucian Abalintoaiei, care ne-a îndemnat convingãtor sã profitãm de aceastã zi ºi sã ne lãsãm sufletele încãlzite de sfânta Fecioarã, chiar dacã afarã ploua ºi vremea era rãcoroasã.

S-a pornit repede Rozariul, recitat cu evlavie adâncã, timp în care, cei care simþeau nevoia, puteau sã-ºi spele sufletul de pãcate la scaunul de spovadã. A urmat sfânta Liturghie, concelebratã de pr. Tamaº Ioan, pr. Paul Chelaru, pr. Alois Moraru ºi pr. Cristian Diac, în care primul preot pomenit ne-a explicat valoarea ºi beneficiile spirituale ale pelerinajului, rolul pe care îl are sfânta Fecioarã în istoria mântuirii ºi în viaþa oricãrui creºtin. Ne-am rugat pentru noi ºi pentru toþi credincioºii din lumea întreagã ca aceia a cãrei naºtere o sãrbãtorim sã-l nascã în suflete pe Fiul ei.

Dupã prânz ne-am regãsit din nou în sanctuarul Mariei pentru ca sã urmãm calea sfintei cruci. La ora 14.00 am îngenuncheat în adoraþie înaintea preasfântului sacrament ºi am primit binecuvântarea. Pr. Lucian, legându-se de textul psalmului responsorial: "Domnul a aºezat în tine izvoarele vieþii", ne-a conºtienþi de importanþa de a recurge în deciziile, acþiunile ºi atitudinile noastre la aceste izvoare, prin intermediul Mariei.

Hrãniþi la masa Domnului ºi în comuniunea cu Mama noastrã cereascã, ne-am întors acasã, bucurându-ne de harurile primite ºi sperând cã vom reveni la Cacica anul urmãtor.

Pr. Cristian Diac