Elevi franciscani în pelerinaj la Cacica

Elevii Liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman au mers în pelerinaj la Cacica, sâmbãtã, 16 octombrie 2010, însoþiþi de profesori ºi formatori.

Luna octombrie este închinatã sfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu. Meditând misterele acestei profunde rugãciuni, seminariºtii, profesorii ºi formatorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman ne strãduim sã ne apropiem de Isus, cel care la Nazaret era supus pãrinþilor sãi ºi care creºtea în înþelepciune ºi har înaintea lui Dumnezeu ºi a oamenilor.

În dimineaþa zilei de 16 octombrie am pornit cu toþii, elevi, profesori ºi formatori, în pelerinaj la Cacica, la sanctuarul naþional închinat Preacuratei, al cãrui hram secundar este Preasfânta Fecioarã Maria, Regina Sfântului Rozariu.

Acolo ne-am bucurat de salutul de bun venit ºi de binecuvântarea pelerinului oferitã nouã de cãtre pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. Dupã acest prim moment ne-am pregãtit pentru a trãi cât mai profund acest pelerinaj celebrând sacramentul Reconcilierii ºi încãlzindu-ne vocile pentru a cânta Domnului. În cadrul sfintei Liturghii pr. Miticã Baltag ne-a îndemnat sã fim nu doar cinstitori, ci ºi adevãraþi iubitori ai Mamei lui Dumnezeu. La finalul celebrãrii euharistice pr. Romuald ne-a încurajat sã mergem cu bucurie pe drumul nostru de formare, dând mãrturie despre vocaþia sa.

Pelerinajul a continuat cu ora marianã, în cadrul cãreia ne-am rugat sfântul Rozariu, dupã care pr. Miticã ne-a dat mãrturie despre prezenþa Mamei ºi Reginei noastre în viaþa sa. Ea e alãturi de noi toþi acolo unde avem nevoie. Într-un mod deosebit ea ne cheamã în anumite locuri deosebite aºa cum este cel de la Cacica sau cel de la Lourdes, unde pãrintele a putut sã se bucure de mãrturia atâtor pelerini care s-au simþit încurajaþi pe drumul lor de credinþã de aceastã prezenþã deosebitã a Preacuratei. A urmat un timp în care fiecare, în intimitatea inimii, a avut posibilitatea de a reflecta la tot ceea ce a primit în aceastã zi.

Pentru aceastã zi cu adevãrat binecuvântatã îi mulþumim Domnului ºi o rugãm pe Mama noastrã, Maria, sã ne însoþeascã ºi pe noi în creºterea noastrã. Avem nevoie de ea, de exemplul ei, de iubirea ei faþã de noi.

Fr. Lucian Abalintoaiei, OFMConv

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]