Peregrinatio Mariae - Iaºi. Ziua a patra

Parohiile Tomeºti, Dancu ºi Valea Lupului au venit în pelerinaj la icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, miercuri, 1 decembrie 2010. Seara, la ora 18.00, PS Petru Gherghel împreunã cu un grup de preoþi au concelebrat o Liturghie în cinstea sfintei Fecioare Maria în catedrala romano-catolicã "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã" din Iaºi.

Ziua naþionalã a României a fost sãrbãtoritã într-un mod deosebit de catolicii din parohiile din Tomeºti, Dancu ºi Valea Lupului. Pe toatã durata zilei de întâi decembrie creºtinii s-au rugat în faþa icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Seara, la ora 17.00, a urmat ora marianã. Pr. Pavel Chelaru, împreunã cu cei prezenþi s-au rugat Rozariul pentru misionarii din toatã lumea. Fiecare decadã de Rozariu era dedicatã misionarilor de pe un continent anume.

La ora 18.00, PS Petru Gherghel, împreunã cu un grup de preoþi, au concelebrat o Liturghie în cinstea sfintei Fecioare Maria în catedrala romano-catolicã "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã" din Iaºi.

La predicã, pr. Iosif Enãºoae a vorbit despre exemplu de ascultare dat de Maria. Pãrintele luând-o de model pe Maria i-a îndemnat pe cei prezenþi sã fie sensibili la glasul lui Dumnezeu ºi sã colaboreze la planul sãu de mântuire.

La sfârºitul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a îndemnat pãrinteºte pe creºtini sã urmeze modelul Mariei ºi sã apeleze mereu cu încredere la ea.

Celebrarea liturgicã s-a încheiat prin cântarea rugãciunii "Îngerul Domnului" în faþa icoanei Sfintei Fecioare de la Cacica. Sfânta Liturghie a fost ºi transmisã în direct la Radio Maria.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]