Peregrinatio Mariae - Bacãu. A treia zi

Credincioºii din Parohia "Sf. Cruce" au condus momentele de rugãciune desfãºurate marþi, 7 decembrie 2010, în biserica "Ss. Petru ºi Paul" din Bacãu cu ocazia sosirii Icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Câteva mii de credincioºi s-au apropiat în aceastã zi de icoanã pentru a o venera.

Încã din zorii zilei de marþi, 7 decembrie, credincioºii din Bacãu, dar ºi din împrejurimi, s-au îndreptat spre biserica "Ss. Petru ºi Paul", unde pentru câteva zile se aflã Icoana de la Cacica, în pelerinajul ei prin parohiile Diecezei de Iaºi.

Pe parcursul zilei un ºir neîntrerupt de credincioºi, atât catolici cât ºi ortodocºi, s-au apropiat de icoanã pentru a-ºi arãta veneraþia faþã de Maica Domnului. Preoþii ºi credincioºii din Parohia "Sf. Cruce" au condus momentele de rugãciune, în special sfântul Rozariu. La ora 17.00 a fost organizat un moment de rugãciune marianã, condus de pr. Iosif Comoraºu, parohul comunitãþii.

A urmat apoi Liturghia solemnã de la ora 18.00, la care predicator a fost pr. Emanuel Dumitru, vicar într-o parohie din Bucureºti. Pãrintele, dupã ce le-a propus credincioºilor sã recite împreunã rugãciunea Adu-þi aminte, a vorbit despre încrederea cu care trebuie sã alerge orice creºtin la Preacurata. Predicatorul a amintit apoi câteva experienþe personale legate de sanctuarul din Cacica ºi a încheiat invitându-i pe credincioºi sã nu conteneascã sã se îndrepte "cu încredere" spre Maica Domnului ºi a noastrã.

Pânã spre ora 21.00 biserica a rãmas deschisã, timp în care credincioºii, în numãr mare, s-au apropiat de icoana Preacuratei, au sãrutat-o ºi au atins de ea diferite obiecte.

În aceastã sãptãmânã, la iniþiativa Centrului de Îngrijire la Domiciliu, se desfãºoarã ºi o campanie de strângere de alimente pentru sãracii din parohie. În faþa icoanei Sfintei Familii credincioºii aduc sacoºe cu alimente care vor fi împãrþite nevoiaºilor în apropierea Crãciunului.

Miercuri, în solemnitatea Neprihãnitei Zãmisliri, va fi rândul credincioºilor din Parohiile "Fer. Ieremia" ºi "Sf. Francisc" sã se apropie ºi sã conducã momentele de rugãciune. Dupã Liturghia de searã, la care este aºteptat sã soseascã ºi PS Anton Coºa, episcop de Chiºinãu, va avea loc procesiunea cu icoana pe strãzile oraºului.

Redacþia Biserica ºi Viaþa

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]