Peregrinatio Mariae - Suceava (12-15 decembrie 2010)

În acest timp sfânt al Adventului, când Biserica ne îndeamnã sã parcurgem un drum a cãrui finalitate este ieslea din Betleem, credincioºii din Parohia Suceava au primit un dar de la Dumnezeu, care sã-i ghideze în cãlãtoria lor spiritualã, la fel cum steaua de la rãsãrit i-a cãlãuzit pe cei trei magi: icoana miraculoasã a Maicii Domnului de la Cacica.

Timp de trei zile, începând de duminicã, 12 decembrie 2010, s-au adunat în jurul Mãicuþei Sfinte, enoriaºii din Suceava ºi din filiale, împreunã cu pãstorii sufleteºti, dar ºi distinºi oaspeþi, începând cu pãstorul diecezei, Excelenþa sa episcop Petru Gherghel care a întâmpinat-o pe sfânta Fecioarã, la sosirea icoanei ei în Suceava, preoþi din Decanatul de Bucovina ºi din diecezã, oficialitãþi ºi credincioºi din alte parohii. Cu toþii au înãlþat rugãciuni ºi cântãri de laudã cãtre aceea care a fost aleasã de Dumnezeu sã fie Mama Cuvântului, dar ºi Mama noastrã, a tuturor.

În cea de a treia searã, ca ºi în celelalte zile, credincioºii s-au adunat în numãr mare, pentru a-i mulþumi ºi a-ºi arãta recunoºtinþa faþã de Sfânta Fecioarã Maria de la Cacica pentru aceastã vizitã ºi pentru a-ºi lua rãmas bun.

Sfânta Fecioarã Maria a venit la noi, aºa cum altãdatã a vizitat-o pe veriºoara ei, Elisabeta, aducându-ne în suflete o bucurie nespusã ºi un suflu nou în viaþa fiecãruia dintre noi, prin harurile primite în aceste zile prin mijlocirea ei.

Iþi mulþumim, Maicã Sfântã, cã ai venit la noi, îþi mulþumim cã eºti steaua cãlãuzitoare care ne conduce la Fiul tãu, Isus, îþi mulþumim cã ne primeºti pe fiecare sub mantia ta ocrotitoare!

Sfântã Fecioarã Maria de la Cacica, roagã-te pentru noi!

A consemnat Iulia Cucu

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]