Pelerinaj cu ocazia Zilei Bolnavului la nivel diecezan

Pentru a marca Ziua Bolnavului în Dieceza de Iaºi, peste 800 de persoane s-au adunat vineri, 13 mai 2011, la sanctuarul marian de la Cacica, pentru a-i cere Domnului prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, alinare in suferinþã. Aceasta a fost posibil datoritã rãspunsului pe care diferite organizaþii ºi parohii din întreaga diecezã au ales sã-l dea invitaþiei fãcute de Oficiul pentru Pastoraþia Sanitarã al Episcopiei Romano-Catolice de Iaºi cu ocazia acestei sãrbãtori.

Programul evenimentului a cuprins o celebrare penitenþialã, sfânta Liturghie, urmatã de un moment de adoraþie euharisticã ºi binecuvântarea bolnavilor cu sfântul sacrament. La pelerinajul de anul acesta au fost prezenþi ºi diaconii de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iaºi.

Liturghia solemnã a fost prezidatã de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaºi, împreunã cu pr. Laurenþiu Dãncuþã, responsabil al Oficiului pentru Pastoraþia Sanitarã al diecezei, pr. Romuald Bulai, paroh al sanctuarului de la Cacica, pr. Egidiu Condac ºi pr. Marius Adam, directori ai Centrului Diecezan Caritas Iaºi, alãturi de numeroºi preoþi din diferitele parohii participante la eveniment. Cântarea a fost susþinutã de de corul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" al Centrului Diecezan Caritas Iaºi, alãturi de un grup de tineri.

La cuvântul de învãþãturã, Preasfinþitul Petru Gherghel a transmis un mesaj de susþinere pentru cei aflaþi în suferinþã:

"Sfântul Pãrinte papa Ioan Paul al II-lea, cel care a dispus, ca an de an, sã fie celebratã Ziua Bolnavului, a fost cu adevãrat omul care l-a înþeles pe Isus ºi care ºi-a luat asupra sa condiþia de suferinþã. (...) El este astãzi cel care ne spune cã suferinþa este o vocaþie, o chemare, el este cel care ne spune ca suferinþa mântuieºte, el care a ales crucea pentru ca sã-l poatã urma pe Cristos pe cruce, sã-ºi poatã oferi munca sa, apostolatul sãu, misiunea sa ºi jertfele sale.

Dragi ºi iubiþi credincioºi, uniþi-vã crucea cu Cristos, cãci Cristos dã sens suferinþei voastre, iar Cristos se va simþi fericit cã uneºte iubirea sa cu crucea voastrã - un apel din partea Centrului Misionar, pentru ca oamenii sã înþeleagã mai mult cât este de important sã-l gãseºti pe Cristos ºi sã-þi uneºti crucea proprie cu el care a îmbrãþiºat crucea...

Vã îndemn cu multã credinþã, dragi ºi iubiþi credincioºi în suferinþã, dragi mãdulare ale Bisericii care aveþi aºa de mare valoare, sã aveþi curaj sã-l primiþi pe Cristos ºi sã-l urmaþi".

Mulþumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului ºi au participat alãturi de cei bolnavi la acest pelerinaj.

Gema Bacoanu

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ] (foto de Gabriel Ciobanu ºi Radu Huzum)