Peregrinatio Mariae - Tãrâþa (15-18 mai 2011)

O Mãicuþã sfântã, cu drag am venit,
La tine, Mãicuþã, într-un loc iubit.
Am venit, Mãicuþã, sã te mai vedem,
Sã-þi spunem necazul pe care-l mai avem.

Cu aceste cuvinte credincioºii din Parohia "Naºterea Sfintei Fecioare Maria" din satul Tãrâþa ºi din parohiile învecinate au întâmpinat icoana fãcãtoare de minuni a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Parafrazând cuvintele acestui cântec specific ardelenesc, din inimile noastre pline de bucurie ºi fericire s-a înãlþat cãtre Maica Domnului aceastã cântare:

O Mãicuþã sfântã, cu drag ai venit,
La noi la Tãrâþa într-un loc iubit.
Ai venit, Mãicuþã, sã ne vizitezi,
ªi cu multe haruri sã ne binecuvântezi.

În dupã-amiaza zilei de 15 mai 2011, duminica "Bunului Pãstor", întreaga comunitate din satul Tãrâþa ºi din parohiile învecinate în fruntea cãreia se afla preasfinþitul episcop auxiliar Aurel Percã, pãrintele decan Augustin Benchea, pãrintele paroh al comunitãþii, Valentin Ciceu, ºi preoþii din parohiile învecinate au întâmpinat cu multã bucurie ºi emoþie icoana fãcãtoare de minuni a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. A urmat sfânta Liturghie prezidatã de PS Aurel, în cadrul cãreia am fost îndrumaþi sã ne îndreptãm privirea spre Cristos "pãstorul suprem".

A doua zi, dupã sfânta Liturghie de searã, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului prin sat, la care au participat un mare numãr de credincioºii catolici ºi ortodocºi din Tãrâþa ºi din parohiile vecine.

Pe parcursul acestor zile de har, pr. Ciprian Bejan ne-a ajutat sã descoperim care este adevãrata devoþiune faþã de Maica Domnului ºi cum trebuie sã fie un adevãrat cinstitor al sfintei Fecioare Maria.

Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei Maicii Domnului a avut loc miercuri, 18 mai 2011, ºi a fost prezidatã de pr. decan Augustin Benchea, înconjurat de preoþii din parohiile vecine. Dupã-amiaza numeroºi credincioºi s-au adunat în jurul icoanei pentru a-ºi lua rãmas bun. S-a recitat sfântul Rozariu ca mulþumire pentru aceastã mare bucurie pe care comunitatea a trãit-o în aceste zile ºi ca mulþumire pentru toate harurile primite de la bunul Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria.

A fost o despãrþire emoþionantã. Credincioºi au petrecut icoana cu aplauze puternice ºi cu lacrimi în ochi. Mulþi spuneau cu regret cã prea repede au trecut orele ºi zilele în care icoana Maicii Domnului a fost în mijlocul comunitãþii. Sperãm ca acest pelerinaj al Icoanei de la Cacica sã fie un punct de referinþã ºi sã trezeascã în familiile noastre dorinþa de sfinþire ºi de convertire permanentã în comunitatea noastrã.

Mulþumim pe aceastã cale tuturor celor care au fãcut posibilã prezenþa acestei icoane a sfintei Fecioare Maria în comunitatea din Tãrâþa ºi tuturor celor care au fãcut ca acest pelerinaj sã fie un moment de rugãciune ºi de convertire.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Valentin Ciceu