Circa 80 de pelerini pe bicicletã din judeþele Moldovei au ajuns la Cacica

Articol de Dan COMAN, Monitorul de Suceava

Aproximativ 80 de tineri au venit în pelerinaj în judeþul Suceava, pe bicicletã, având ca destinaþie Basilica Minor din Cacica, care astãzi îºi sãrbãtoreºte hramul de sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului. Tinerii, majoritatea romano-catolici, au plecat din Roman în dimineaþa zilei de sâmbãtã ºi au ajuns la intrarea în judeþul Suceava dupã aproape opt ore de mers. Tinerii pelerini erau îmbrãcaþi în tricouri verzi cu sigla proiectului turistic "Pelerin în Bucovina".

La intrarea în judeþ, pelerinii pe bicicletã au fost întâmpinaþi de preºedintele Consiliului Judeþean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta oferindu-le câte o plãcintã ºi o sticlã de apã mineralã.

"Suntem la intrarea în judeþul Suceava ºi pe poarta de aici de la Drãguºeni scrie frumos «Hai în Bucovina». Mã bucur cã mulþi ne-au ascultat ºi au venit, ºi continuã sã vinã, în Bucovina. Astãzi primim pelerini, tineri care vin din judeþele Moldovei ºi care se îndreaptã spre Basilica Minor din Cacica, unde luni, pe 15 august, este hramul Adormirea Maicii Domnului", a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta le-a înmânat tinerilor veniþi de la Roman diplome de "Pelerini în Bucovina".

La rândul sãu, unul dintre preoþii care a însoþit grupul de pelerini, Iulian Roca, a explicat cã pelerinajul spre Cacica este o iniþiativã ineditã, precizând cã tineri din toate judeþele Moldovei au dorit sã participe la aceastã formã de pelerinaj.

"Este o formã pelerinaj care se face ºi cu anumite sacrificii ºi renunþãri. Pânã la urmã putem vorbi ºi despre un parcurs de credinþã, care te face sã participi într-un fel nou la slujbã", a spus preotul Iulian Roca.

Câteva zeci de pelerini au plecat sâmbãtã, 13 august din Gura Humorului spre Cacica

De asemenea, în cursul zilei de 13 august 2011, din faþa Casei Pelerinului din Gura Humorului, câteva zeci de tineri au plecat la rândul lor spre Basilica Minor din Cacica, la start fiind prezent ºi preºedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. De precizat cã tinerii plecaþi de la Gura Humorului au fãcut joncþiunea cu grupul de pelerini veniþi de la Roman, plecând împreunã spre Cacica. Pelerinii veniþi de la Roman au ajuns la Cacica dupã un traseu de 120 de kilometri. Pelerinii ajunºi la Cacica au asistat, în cursul serii, la "Sfânta liturghie pentru tineri, seminariºti ºi persoane consacrate". Tot duminicã seara, pelerinii veniþi la Cacica au putut sã asiste ºi la un concert extraordinar de muzicã religioasã susþinut de Corul Madrigal. Ziua de 14 august s-a încheiat la Cacica cu o procesiune cu lumânãri în jurul bisericii Basilica Minor.

* * *

80 de pelerini pe bicicletã au ajuns la Cacica

Articol de Mihaela Buculei, http://pebicicleta.romania-actualitati.ro

80 de tineri au venit în pelerinaj în judeþul Suceava, pe bicicletã, având ca destinaþie Basilica Minor din Cacica, care la 15 august îºi sãrbãtoreºte hramul de sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului. Tinerii, majoritatea romano-catolici, au plecat din Roman în dimineaþa zilei de sâmbãtã, 13 august 2011, ºi au ajuns la intrarea în judeþul Suceava dupã aproape opt ore de mers. Tinerii pelerini erau îmbrãcaþi în tricouri verzi cu sigla proiectului turistic "Pelerin în Bucovina".

La intrarea în judeþ, pelerinii pe bicicletã au fost întâmpinaþi de preºedintele Consiliului Judeþean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta oferindu-le câte o plãcintã ºi o sticlã de apã mineralã. Acesta le-a înmânat tinerilor veniþi de la Roman diplome de "Pelerini în Bucovina".

La rândul sãu, unul dintre preoþii care a însoþit grupul de pelerini, Iulian Roca, a explicat cã pelerinajul spre Cacica este o iniþiativã ineditã, precizând cã tineri din toate judeþele Moldovei au dorit sã participe la aceastã formã de pelerinaj.

De asemenea, în cursul zilei de 14 august, din faþa Casei Pelerinului din Gura Humorului, câteva zeci de tineri au plecat la rândul lor spre Basilica Minor din Cacica. De precizat cã tinerii plecaþi de la Gura Humorului au fãcut joncþiunea cu grupul de pelerini veniþi de la Roman, plecând împreunã spre Cacica. Pelerinii veniþi de la Roman au ajuns la Cacica dupã un traseu de 120 de kilometri.

Pelerinii ajunºi la Cacica au asistat, în cursul serii de duminicã, 14 august 2011, la "Sfânta Liturghie pentru tineri, seminariºti ºi persoane consacrate". Tot duminicã seara, pelerinii veniþi la Cacica au putut sã asiste ºi la un concert extraordinar de muzicã religioasã susþinut de Corul Madrigal. Ziua de duminicã s-a încheiat la Cacica cu o procesiune cu lumânãri în jurul bisericii Basilica Minor.