Peregrinatio Mariae - Gherãeºti (15-18 decembrie 2011)

Dupã ce a vizitat mai multe parohii din Dieceza de Iaºi, icoana Maicii Domnului de la Cacica a rãmas pentru perioada 15-18 decembrie 2011 în Parohia "Trupul ºi Sângele Domnului"din Gherãeºti. Aceastã primire a icoanei miraculoase s-a înscris în cadrul zilelor binecuvântate ale misiunilor populare.

Comunitatea din Gherãeºti a fost binecuvântatã ºi vizitatã: binecuvântatã de Dumnezeu cu multe haruri în aceste zile ºi vizitatã în primul de rând de Maica Domnului de la Cacica, urmatã mai apoi de atâtea persoane, laici ºi preoþi, care au vizitat comunitatea noastrã.

Pr. dr. Fabian Mãriuþ, responsabil cu Oficiul pentru Familii din cadrul Arhidiecezei de Bucureºti, ne-a introdus în frumoasa tematicã a familiei ºi a cãsãtoriei creºtine. Cu entuziasm ºi competenþã, pãrintele a subliniat faptul cã familia este un dar al lui Dumnezeu care astãzi este atât de ameninþat de atâtea pericole, din ce în ce mai subtile ºi mai înºelãtoare. Pãrintele a insistat asupra sfinþeniei familiei de astãzi care trebuie sã fie un exemplu pentru societatea actualã. Tendinþele deplasate ale modei, lipsa bunului simþ care pãtrunde prin atâtea mijloace, distanþele dureroase dintre membrii familiei, divorþul, adulterul sunt doar câteva din elementele care ameninþã tot mai mult familia. De asemenea pãrintele a insistat asupra sacralitãþii vieþii care trebuie apãratã cu orice preþ, încã de la începuturile ei.

Joi seara, 15 decembrie 2011, am primit în mod solemn icoana Maicii Domnului de la Cacica, dupã care a urmat sfânta Liturghie. În zilele de vineri ºi sâmbãtã programul a fost urmãtorul: Liturghie la ora 10.00 ºi la ora 17.00, posibilitatea de spovadã de la 8.30 pânã la 12.00 ºi de la 15.00 la 20.00. Vineri seara, dupã sfânta Liturghie, a urmat o procesiune cu icoana Maicii Domnului prin sat, moment în care ne-am rugat, am cântat, ne-am bucurat, purtând în mâini lumânãri aprinse.

Sfintele misiuni s-au încheiat cu Liturghia solemnã de la ora 11.00 prezidatã de PS Petru Gherghel, înconjurat de un sobor de preoþi ºi mulþi credincioºi. Preasfinþitul ºi-a manifestat marea bucurie de a fi prezent la sfânta celebrare ºi a îndemnat credincioºii sã priveascã cu evlavie la douã icoane aºezate în faþa altarului, reprezentând Sfânta Familie, respectiv icoana Maicii Domnului de la Cacica. Episcopul nostru a afirmat cã aceste douã imagini sfinte trebuie sã fie un reper solid în viaþa de credinþã ºi o încurajare pentru orice credincios, subliniind necesitatea prezenþei lui Cristos în mijlocul fiecãrei familii.

Îi mulþumim lui Dumnezeu care în aceste zile ne-a binecuvântat ºi ne-a oferit posibilitatea sã fim mai aproape de sfânta Fecioarã Maria. Sperãm ca aceste zile sã reprezinte un imbold în viaþa spiritualã ºi o conºtientizare a frumuseþii credinþei creºtine, care trebuie trãitã în fiecare zi.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Marius Enãºel