Peregrinatio Mariae - Tãmãºeni (9-12 februarie 2012)

Dupã zile de intense pregãtiri, comunitatea din Parohia "Sfânta Fecioarã Reginã" din Tãmãºeni, în perioada 9-12 februarie 2012, a avut parte de o triplã bucurie: vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica, hramul secundar (Sfânta Fecioarã Maria de la Lourdes) ºi misiuni populare. Predicile tematice din cadrul misiunilor au fost þinute de pr. Cristinel Fodor, în care a subliniat importanþa cãsãtoriei ºi a familie în planul lui Dumnezeu.

Joi, 9 februarie, la ora 16.30, în ciuda vremii neprielnice, comunitatea din Tãmãºeni, adunatã cu mic cu mare în curtea bisericii, în frunte cu pãrintele paroh ºi un mare numãr de preoþi, a ieºit în întâmpinarea Icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Imediat dupã primire, s-a celebrat sfânta Liturghie de începere a misiunilor, în care pãrintele Cristinel Fodor ne-a prezentat tema zilelor de misiuni: "Familia ºi Cãsãtoria".

În predicile sale, ideea centralã, dupã cum spune chiar pãrintele, a fost: "Cãsnicia este ceva conceput de Dumnezeu. ªi dacã ea este conceputã de Dumnezeu, funcþioneazã bine numai în unire cu Dumnezeu ºi numai dacã sunt respectate în ea legile fixate ei de Dumnezeu".

Alte idei menþionate:

Au urmat apoi zilele binecuvântate de vineri ºi sâmbãtã, în care întreaga comunitate s-a adunat în jurul altarului ºi a icoanei Maicii Domnului în rugãciune, în cadrul sfintelor Liturghii de la orele 10.00 ºi 17.00, sau la programul special de rugãciune de dimineaþa de la ora 6 pânã la ora 23, împãrþit pe grupe ºi sectoare. În tot acest interval de ore, grupuri de copii, tineri, adulþi, bãtrâni, AC, persoane consacrate, au înãlþat rugi fierbinþi cãtre Maica Domnului.

Sâmbãtã, 11 februarie, la ora 17.00 s-a celebrat Liturghia hramului secundar, Sfânta Fecioarã Maria de la Lourdes, în altar fiind un grup de 13 preoþi, printre care ºi pãrintele decan Toma Encuþã; dupã care, pe un ger nãprasnic, a urmat procesiunea cu icoana Maicii Domnului de la Cacica pe strãzile satului, lãudându-l ºi preamãrindu-l pe Dumnezeu prin cântãrile cãtre Fecioara Maria.

Duminicã, 12 februarie, la Liturghia de încheiere a misiunilor de la ora 11.00, l-am avut alãturi de noi, pe lângã mulþi alþi preoþi, ºi pe PS Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi. Dupã sfânta Liturghie, la ora 14.30, icoana miraculoasã ºi-a încheiat pelerinajul la Tãmãºeni, luând din nou drumul diecezei pentru a vizita ºi alte comunitãþi.

Impresii ºi mulþumiri:

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Pr. Mihai Savin