Peregrinatio Mariae - Satu Nou, BC (26-29 februarie 2012)

În perioada 26-29 februarie 2012, icoana minunatã din Sanctuarul Diecezan Cacica a poposit în Parohia Satu Nou, comuna Pîrgãreºti, judeþul Bacãu: un eveniment deosebit pentru credincioºii noºtri care o cinstesc pe Preacurata Fecioarã Maria.

Duminicã seara, la 16.30, în faþa bisericii aflatã în construcþie, s-a adunat toatã suflarea satului împreunã cu oficialitãþile: pãrintele paroh, primarul, directorul ºcolii, gospodarii satului, pentru a-l întâmpina mai întâi pe Preasfinþitul Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi, iar apoi ºi icoana Preasfintei Fecioare de la Cacica.

La sosirea icoanei toþi au aplaudat, apoi s-a mers în procesiune spre capelã, unde a fost celebratã sfânta Liturghie pontificalã cu episcopul, preoþii din comunitãþile vecine ºi cu foarte mult popor. La încheierea celebrãrii liturgice, episcopul a dat binecuvântarea specialã ºi a numit aceste momente "Zilele Satului Nou".

Zilele care au urmat, luni ºi marþi, prin faþa icoanei sfintei Fecioare Maria de la Cacica, expusã în capela din sat, au trecut ºi s-au rugat mii de credincioºi. Ei
- i-au oferit o floare Mamei cereºti;
- i-au încredinþat ocrotirii Mariei pe cei bolnavi;
- au oferit timp pentru rugãciune intensã;
- au cerut haruri personale;
- au implorat eliberarea de influenþa rãului;
- au luat hotãrâri bune pentru viitor.

Toate aceste momente speciale au culminat cu clipe de intensitate maximã: Liturghii cu participare deosebit de numeroase. Luni seara rugãciunea s-a prelungit pânã la ora 23.00, iar marþi seara icoana minunatã a fost purtatã în procesiune pe uliþele satului, când toþi, cu mic ºi mare, au purtat lumânãri aprinse, rugându-ne ºi cântând din toatã inima.

Miercuri, 29 februarie, credincioºii din parohie ºi chiar din satele vecine au fost în rugãciune continuã înainte ºi dupã sfânta Liturghie de la ora 11.00. La ora 14.00, dupã ce a fost fãcutã rugãciunea de consacrare a familiilor din parohie la Inima Neprihãnitã a Mariei, în tonul cântecelor mariane, icoana a fost condusã pânã în faþa bisericii noi, de unde a plecat spre alþi credincioºi din alte parohii, iar noi rãmâne sã ne rugãm în continuare ºi sã retrãim în inimã momentele pline de har simþite de fiecare participant.

Aceste momente de rugãciune ºi convertire personalã au produs în sufletele celor prezenþi bucurii ce nu pot fi descrise cu cuvinte omeneºti, din acest motiv participarea la celebrãrile liturgice ºi sacramentale i-a umplut de forþã spiritualã ºi trãire lãuntricã pe toþi cei care s-au perindat prin faþa icoanei Mamei cereºti, trãire în care, individual sau împreunã, se întrezãreºte explozia de bucurie ºi luminã a sãrbãtorii Paºtelui ce se apropie.

Dorim tuturor credincioºilor de aici sau aflaþi pretutindeni în lume bucurii interne, spirituale; pentru ca societatea actualã influenþatã de greutãþi sã depãºeascã încercãrile zilnice prin forþa unui suflet creºtin binecuvântat de prezenþa lui Dumnezeu ºi a Sfintei Fecioare Maria care se roagã neîncetat pentru noi.

Lãudaþi sã fie Isus ºi Maria!

Deo gratias!!! - Mulþumim lui Dumnezeu!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].