Peregrinatio Mariae - Vizantea (11-14 martie 2012)

În perioada 11-14 martie 2012, icoana Maicii Domnului a poposit în Parohia Vizantea Mãnãstireascã. Tot în aceeaºi perioadã au avut loc ºi misiuni în parohia noastrã, predicator fiind pr. Fabian Mãriuþ.

Credincioºii comunitãþii noastre s-au adunat laolaltã indiferent de confesiune (catolici sau ortodocºi) ºi au primit cu bucurie icoana Maicii Domnului.

Pe parcursul celor trei zile, comunitatea s-a rugat, a cântat ºi s-a bucurat. În penultima searã toate familiile au participat la procesiune cu lumânãri în mânã, slãvind-o pe Sfânta Fecioarã cu cântece ºi rugãciuni.

În tot acest timp, prezenþa Fecioarei s-a simþit în sânul comunitãþii care a fost vizibil marcatã. Bucuria, liniºtea sufleteascã, resimþite cu aceeaºi tãrie ne-au dat putere de a rãzbi în încercãrile vieþii.

În aceastã perioadã membrii comunitãþii ºi-au amintit cã fac parte din marea familie a lui Cristos ºi s-au comportat ca atare. A fost o clipã aparte de apropiere mai accentuatã de cele sfinte. Toþi au trãit ºi au simþit dragostea Mariei. Acum comunitatea e mai întãritã ºi pregãtitã sã întâmpine sãrbãtoarea Învierii Domnului cu inimile deschise.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Ciprian Olariu