Peregrinatio Mariae - Botoºani (29 aprilie - 2 mai 2012)

"ªi de unde mie fericirea aceasta, ca sã vinã la mine Maica Domnului meu?" Cu aceste cuvinte ale Elisabetei ºi trãind o stare de spirit asemãnãtoare ei, cu multã bucurie, comunitatea romano-catolicã din Botoºani a primit cu mare drag vizita veneratei Icoane a Maicii Domnului de la Cacica, în perioada 29 aprilie - 2 mai 2012.

În Duminica Bunului Pãstor ºi Ziua Mondialã a Vocaþiilor, 29 aprilie, la ora 18.00, credincioºii din Botoºani, alãturi de pãrintele paroh Iosif Gherghelaº, având în mijlocul lor ºi pe Preasfinþitul episcop auxiliar Aurel Percã, însoþit de pr. Isidor Mocanu, au întâmpinat icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Dupã proclamarea unui fragment evanghelic ºi o rugãciune a familiilor, icoana a fost purtatã în procesiune în bisericã. A urmat apoi sfânta Liturghie concelebratã, prezidatã de PS Aurel Percã care a þinut ºi predica în cadrul cãreia ne-a împãrtãºit cu multã cãldurã un preþios cuvânt de învãþãturã despre Isus, bunul Pãstor, despre sfânta Fecioarã Maria, mijlocitoarea noastrã puternicã la Fiul ei, dar ºi despre criza familiei creºtine din zilele noastre. Cu privirea aþintitã spre icoana Maicii Domnului care ni-l aratã pe Isus, am încercat sã ne deschidem cât mai mult inimile pentru a primi prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, harurile revãrsate din belºug asupra noastrã cu acest prilej.

În urmãtoarele zile, în timpul sfintelor Liturghii ºi nu numai, am fost însoþiþi ºi de cuvintele cu folos duhovnicesc ale pãrintelui Dumitru Patraº, OFMConv.

În prima zi a lunii mai, în sãrbãtoarea Sfântul Iosif Muncitorul, Maica Domnului nostru Isus Cristos, a vizitat ºi comunitatea romano catolicã din Dorohoi prin prezenþa icoanei de la Cacica în mijlocul credincioºilor acestei filiale a parohiei Botoºani, cu ocazia sãrbãtoririi hramului. La sfânta Liturghie a concelebrat pãrintele Cristinel Sociu, OFMConv.

În seara zilei de 1 mai, icoana Maicii Domnului a fost purtatã în procesiune în Botoºani, pe strãzile din apropierea bisericii, ca un semn al dragostei noastre faþã de Preacurata Fecioarã Maria.

Pe parcursul celor trei zile în care icoana Maicii Domnului a fost prezentã în mijlocul nostru, am încercat sã punem în practicã îndemnul pãrintelui paroh Iosif de a ne apropia cu încredere de maica noastrã cereascã ºi de a sta în prezenþa ei fãrã a ne plictisi, aºa dupã cum nici în prezenþa mamei noastre pãmânteºti nu ne plictisim niciodatã.

Icoana a plecat din Botoºani în seara zilei de 2 mai, dupã sfânta Liturghie la care a participat ºi pr. Cristinel Gal.

Mulþumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Ciprian ºi Cristina Nesimuca