Peregrinatio Mariae - Mãrgineni (3-6 mai 2012)

În primele zile ale lunii mai, între 3 ºi 6 mai 2012, comunitatea din Mãrgineni a avut bucuria de a gãzdui Icoana Maicii Domnului de la sanctuarul "Basilica Minor" din Cacica.

Joi, 3 mai, puþin înainte de ora 19.00, copii, tineri ºi adulþi îmbrãcaþi în straie de sãrbãtoare, cu flori în mâini ne-am adunat pe esplanada din faþa bisericii "Sfânta Maria Reginã" din Mãrgineni spre a o întâmpina pe cea mai frumoasã, cea mai aleasã ºi cea mai veneratã femeie din toate timpurile - Preacurata Fecioarã Maria reprezentatã prin icoana veneratã de la Cacica.

La acest eveniment ne-a onorat cu prezenþa sa PS Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi, care, împreunã cu preoþii din Mãrgineni (pr. paroh Iosif Dãmãtãr, pr. vicar Claudiu Nedelciu), însoþiþi de preoþii de la Mãnãstirea "Sfântul Augustin" din Mãrgineni ºi preoþii de la Mãnãstirea Carmelitã din Luncani, au participat la ceremonia de primire a veneratei icoane.

Icoana însoþitã de ministranþi, preoþi ºi enoriaºi a fost aºezatã în bisericã, la un loc de cinste, pentru a putea fi vizitatã ºi veneratã de credincioºi.

Timp de trei zile, cât a durat vizita Preacuratei în Mãrgineni, s-au celebrat sfinte Liturghii cu omilii deosebite prin care s-au arãtat meritele Maicii Domnului, rolul ei în familia de la Nazaret, implicarea sa în mântuirea noastrã ºi mai ales în sfinþirea familiilor.

Mulþumim preoþilor predicatori (pãrintelui Cristi Pal, însoþitorul icoanei, pãrintelui Paul Bulai, asistentul naþional al Armatei Maicii Domnului, pãrintelui Bernadin Farþade, paroh al Parohiei Frumoasa, ºi pãrintelui Valentin Aenoaie de la Centrul misionar), pentru predicile frumoase, emoþionante ºi constructive. Mulþumim în mod deosebit preasfinþitului Aurel Percã pentru prezenþa la deschiderea pelerinajului ºi pentru înãlþãtoarele cuvinte de la predicã. Suntem recunoscãtori ºi pãrintelui decan Isidor Dâscã pentru prezenþa la Liturghia finalã, când ne-a încurajat în cadrul predicii sã o iubim pe sfânta Fecioarã Maria, sã-i urmãm exemplul ºi sã ne rugãm mai mult pentru pacea familiilor.

Mulþumim tuturor care ne-au ajutat sã trãim aceste minunate zile de har.

Îþi mulþumim, Sfântã Marie, cã ne-ai vizitat ºi ne-ai alinat sufletele!

Preacuratã Fecioarã Marie, ocroteºte familiile noastre!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Agustina Palade