Peregrinatio Mariae - Schineni (17-20 iunie 2012)

În perioada 17-20 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit în Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Schineni, judeþul Bacãu.

În pelerinajul sãu, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a ajuns ºi în comunitatea noastrã. Cu mic, cu mare, toatã suflarea satului s-a adunat în faþa bisericii pentru a o întâmpina cu flori ºi inimi curate pe ocrotitoarea tuturor. Cel mai aºteptat ºi emoþionant moment a fost acela în care Icoana a fost coborâtã din maºinã. Aceasta a fost primitã în aplauzele credincioºilor ºi salutatã de pãrintele paroh Valentin Bulai.

A urmat sfânta Liturghie celebratã de pãrintele decan Isidor Dâscã. Pãrintele, la predicã, ne-a prezentat cum ar trebui sã fie o adevãratã familie creºtinã. De aici am învãþat cã ºi în aceste timpuri moderne putem face din familiile noastre un colþ de rai. Dupã sfânta Liturghie Icoana a fost dusã în bisericã, unde fiecare a avut posibilitatea sã punã la picioarele Maicii Domnului toate grijile, problemele, dar ºi bucuriile ºi împlinirile cotidiene.

În zilele care au urmat, icoana de la Cacica a fost veneratã de mulþimea de credincioºi astfel încât ea sã nu rãmânã singurã nici un moment. Au fost clipe de rugãciune, cântãri, dar ºi de meditaþie ºi reflecþie când fiecare a putut avea un dialog cu Fecioara Maria ºi, cu siguranþã, a putut simþi cãldura ºi mângâierea ei de Mamã. Din aceste ore de preamãrire, nu a putut lipsi rugãciunea atât de mult îndrãgitã de miile de credincioºi: sfântul Rozariu.

În seara zilei de marþi a avut loc procesiunea cu icoana pe strãzile localitãþii. Enoriaºii, cu flori în mânã, în cântãri închinate Mariei, au participat în numãr mare la acest eveniment a cãror roade se vor resimþi în vieþile tuturor.

Binecuvântãrile sfintei Fecioare Maria au putut fi simþite în fiecare minut al acestor zile pline de har, de la cele mai mari, pânã la cele mai mici detalii, incluzând chiar ºi vremea favorabilã celebrãrii sfintei Liturghii în aer liber, la grota închinatã sfintei Tereza a Pruncului Isus. Acesta a fost un lucru minunat deoarece biserica ar fi devenit neîncãpãtoare pentru numãrul mare de credincioºi care au participat la sfintele Liturghii. A fost un lucru cu adevãrat impresionant sã putem vedea enoriaºi catolici ºi ortodocºi aducând împreunã laude lui Dumnezeu.

La Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei de la Cacica a participat ºi Preasfinþitul Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi. Dupã binecuvântarea finalã, credincioºii, cu mulþumire ºi emoþie au condus icoana în cântãri de laudã pânã la maºinã.

Îi mulþumim lui Dumnezeu pentru aceste zile pline de har ºi pentru cã ne-a dãruit-o pe sfânta Fecioarã Maria, Mama noastrã, a tuturor.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Alexandra Mîndrilã ºi Andreea Diac