Liturghie de mulþumire a preoþilor noilor preoþi

În ziua de 19 iulie 2012, absolvenþii Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaºi, care au primit sfinþirea preoþeascã la 29 iunie 2012, s-au întâlnit la Cacica, pentru a aduce mulþumire Sfintei Fecioare Maria, Mama Preotului veºnic, pentru marele dar de care au fost învredniciþi prin voinþa Domnului.

Aceastã mulþumire, de-acum tradiþionalã, s-a concretizat printr-o sfântã Liturghie celebratã de tinerii preoþi în sanctuarul marian "Adormirea Maicii Domnului", cu începere de la ora 15.00, într-o atmosferã plinã de pietate ºi de recunoºtinþã faþã de marele dar al Preoþiei, pe care l-au primit cei 14 tineri prezbiteri în urmã cu câteva sãptãmâni.

Aceºtia au dorit sã-ºi exprime recunoºtinþa filialã faþã de Maica Domnului, a cãrei mijlocire maternã i-a cãlãuzit în timpul anilor de formare seminarialã pânã la treptele altarului.

Acest moment deosebit a fost o ocazie pentru noii preoþi de a medita din nou asupra importanþei marii taine pe care au primit-o prin impunerea mâinilor ºi care i-a configurat pentru totdeauna din punct de vedere sacramental cu Isus Cristos, Marele ºi Unicul Preot.

Fie ca bunul Dumnezeu sã primeascã cu bunãvoinþã disponibilitatea acestor tineri preoþi pentru vestirea Evangheliei ºi sã ducã la împlinire lucrarea sa cea bunã pe care a început-o cu fiecare dintre ei!

Deo gratias!

Pr. Andrei Dumitrescu