Peregrinatio Mariae - Oneºti "Sfânta Tereza" (2-5 septembrie 2012)

În perioada 2-5 septembrie 2012, icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica a vizitat comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Oneºti.

Duminicã, 2 septembrie, la ora 17.45, ne-am adunat în curtea bisericii sã o primim pe Maica Domnului. La primirea icoanei, ne-am bucurat sã-l avem în mijlocul nostru pe Preasfinþitul Petru Gherghel, care a celebrat pentru prima datã în biserica noastrã. Au fost prezenþi alãturi de pãrintele paroh, Anton Ioan, ºi de pãrintele vicar, Felix Roca, pãrintele decan, Toma Rediu, ºi alþi preoþi din comunitãþile învecinate ºi de la fraþii capucini. Icoana de la Cacica a fost însoþitã de pãrintele Cristian Pal.

Am primit-o pe Mãicuþa Domnului cu rugãciuni, cântece ºi flori. A urmat procesiunea spre bisericã ºi apoi Liturghia de searã. Dupã sfânta Liturghie icoana a rãmas expusã în bisericã timp de trei zile, timp în care toþi cei care au dorit au avut ocazia sã se roage Maicii Preasfinte.

Am avut posibilitatea sã ne unim în jurul altarului, împreunã cu Sfânta Fecioarã, în fiecare searã, la sfânta Liturghie. Luni dimineaþã am participat la sfântul Rozariu meditat, marþi am parcurs împreunã Calea Sfintei Cruci, iar miercuri l-am adorat pe Isus Cristos prezent în sfânta Euharistie.

În seara zilei de miercuri, 5 septembrie, dupã celebrarea sfintei Liturghii, prezidatã de pãrintele decan, icoana a pãrãsit Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" pentru a-ºi continua pelerinajul în dieceza de Iaºi. O copie a acestei icoane a rãmas în bisericuþa oneºteanã, ca amintire a acestei vizite extraordinare, dar ºi ca simbol al faptului cã Mama noastrã cereascã ne poartã de grijã permanent ºi este mereu alãturi de noi.

Deºi suntem o comunitate nouã ºi este încã vacanþã, am avut bucuria de a vedea foarte mulþi credincioºi prezenþi la bisericã. La sfintele Liturghii biserica a fost neîncãpãtoare. De-a lungul celor trei zile sute de credincioºi, catolici ºi ortodocºi, au trecut prin faþa icoanei pentru a-i încredinþa Maicii Sfinte rugãciunile, suferinþele, recunoºtinþa lor.

Sfânta Fecioarã a fost la noi ºi va rãmâne cu noi. ªi deja a fãcut o minune. În aceste zile au participat la spovadã ºi împãrtãºanie foarte mulþi credincioºi. Ea a ºtiut cum sã înmoaie inimile celor prezenþi ºi cum sã îi îndrume la convertire, a ºtiut cum sã ne cheme la Cristos. Sperãm ca viaþa spiritualã a parohiei noastre sã se transforme ºi sã participãm mai des la Liturghie, la spovadã ºi împãrtãºanie. ªi dacã e sã tragem o concluzie dupã aceste zile, aceasta ar fi una simplã: comunitatea din Oneºti o iubeºte pe Sfânta Fecioarã Maria! ªi prin ea ne-am apropiat mai mult de Cristos!

Îi mulþumim Sfintei Fecioare Maria cã ne-a vizitat ºi îi mulþumim pentru harurile ce le-a mijlocit pentru noi. Îi promitem cã ºi noi îi vom întoarce vizita, aºa cum ne-a îndemnat ºi pãrintele Cristian Pal. Vom merge ºi noi la Cacica ori de câte ori vom avea ocazia!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Un grup de credincioºi