Peregrinatio Mariae - Roman "Inima Neprihnit a Mariei" (9-12 septembrie)

Comunitatea "Inima Neprihnit a Mariei" din Roman a avut imensa bucurie de a primi n mijlocul ei venerabila Icoan a Sfintei Fecioare Maria de la Cacica n perioada 9-12 septembrie 2012. De-a lungul celor trei zile am trit mpreun cu ntreaga comunitate moment de har.

Duminic sear, cu flori n mini, alturi de pstorul diecezei noastre, i-am urat bun venit Maicii noastre cereti. I-am mulumit lui Dumnezeu i sfintei Fecioare pentru aceast vizit minunat printr-o sfnt Liturghie prezidat de Preasfinitul Petru Gherghel, pstorul Diecezei de Iai, alturi n sfntul altar au fost pstorii comunitii noastre, printele Cristian Pal, cel care ne-a adus icoana de la Cacica, printele predicator Iosif Irinel Iosub, dar i preoi oaspei din oraul muatin i din mprejurimi.

Au fost trei zile n care sfnta Fecioar a rmas n mijlocul nostru, dnd posibilitatea tuturor celor de bun credin s se apropie i s se nchine Maicii Preasfinte. n aceste zile am avut bucuria de a-l avem n mijlocul nostru pe printele Iosif Irinel Iosub, care la fiecare sfnt Liturghie ne-a vorbit att de frumos despre viaa de familie, iubirea fratern i ne-a apropiat mai mult de Maria mama noastr cereasc.

Mari a fost o zi special pentru bolnavi, pentru c sfnta Liturghie de la ora 11 a fost oferit pentru ei. Acetia au avut ocazia de a o vedea pe Maria, de a o ruga i de a-i mulumi pentru toat puterea pe care le-o ofer n greutile vieii. La aceast sfnt Liturghie ne-am rugat mpreun cu bolnavii att pentru sntatea trupului, dar mai ales pentru sntatea sufletului nostru.

Am aezat la picioarele Mamei noastre cereti rugciunile, inteniile noastre cu care am fost prezeni la aceste moment deosebite de har, ei i-am prezentat temerile i grijile noastre, nfrngerile i bucuriile, lacrimile i credina noastr, dar i recunotina noastr.

Momentele de rugciune n comun, recitarea sfintelor rozarii dar i orele de adoraie propuse, iertarea primit n sacramentul Spovezii ne-au rensufleit i ne-au fcut s ne ridicm privirea spre cer i s o rugm pe Maria s mijloceasc nencetat pentru noi la Fiul ei preasfnt. La aceste momente am avut bucuria de a ne uni n rugciune i cu muli credincioi ortodoci care s-au rugat mpreun cu noi.

Mari seara, n ultima sear petrecut n prezena Icoanei Maicii Domnului de la Cacica am rostit sfntul Rozariu mpreun cu ntreaga comunitate ntr-o procesiune pe strzile oraului nostru. Fiecare credincios a purtat n mna sa o candel, ca semn al credinei, al iubirii i a recunotinei fa de zilele de har petrecute alturi de Mama noastr.

Miercuri, la ora 11, s-a celebrat sfnta Liturghie de ncheiere a acestor zile minunate. La aceast sfnt Liturghie ne-am rugat sfintei Fecioare s ne mijloceasc putere pentru viaa de zi cu zi i s-i ntind a sa mantie care s ne fie paravan i scut de aprare pentru noi, n nevoi i pericole.

La sfritul sfintei Liturghii am primit o copie a acestei icoane, ca o frumoas amintire a acestor zile.

Ultimul moment de rugciune de la ora 15 a fost unul emoionant, tiind c Maica Domnului urma s plece pentru a se ndrepta spre o alt comunitate. Preoii comunitii noastre, printele Ionel Rou, noul nostru paroh, printele vicar Marius Sabu, mpreun cu printele Valentin Ciceu, paroh de Somuca, i ntreaga comunitate au recitat sfntul Rozariu. Dup acest moment de rugciune, cu chipurile luminate i sufletele mpcate, dar cu lacrimi n ochi, ne-am luat rmas bun de la venerabila Icoan a Maicii Domnului de la Cacica i printr-un ropot de aplauze.

Mulumim, Micu sfnt, pentru toate darurile pe care le-ai mijlocit pentru noi!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Monalisa Bulai, Alexandra Mihai,
Monica Mihai, Alice Molodoi