Peregrinatio Mariae - Chetriº

În perioada 16-19 decembrie 2012, Parohia Chetriº a trãit momente de har, bucurie ºi evenimente sfinte.

În dupã-amiaza zilei de 16 decembrie 2012, la ora 16.00, credincioºii, împreunã cu pr. Gabriel Farcaº, decan de Traian, pãrintele paroh Valeriu Ciorbã ºi alþi preoþi au întâmpinat icoana miraculoasã a sfintei Fecioare Maria de la sanctuarul din Cacica.

Dupã primirea icoanei, s-a celebrat sfânta Liturghie, care a însemnat ºi începerea celor trei zile de misiuni populare.

În fiecare zi s-au celebrat câte douã sfinte Liturghii: la ora 9.00 ºi dupã-amiaza la ora 16.00.

La aceste sfinte Liturghii comunitatea a avut parte de momente emoþionante, pline de har ºi gânduri deosebite din partea pãrintelui predicator Gabriel Farcaº. Prin cuvintele, sfaturile, exemplele date, ne-a deschis inima ºi sufletul, ca sã înþelegem mai profund taina sfintei Cãsãtorii. A arãtat în predicile sale încercãrile vieþii, necazurile care uneori duc la separarea a douã inimi unite în cãsãtorie.

O altã temã a fost cea a credinþei, fiind ºi în anul acestei virtuþi.

Misiunile s-au încheiat în ziua de 19 decembrie cu sfânta Liturghie de la ora 16.00, la care a participat ºi PS Petru Gherghel.

La sfârºit, pãrintele paroh Valeriu Ciorbã a mulþumit episcopului pentru participare ºi pentru încurajare. A mulþumit ºi pãrintelui predicator Gabriel Farcaº, dãruindu-i ºi un cadou: un ceas de perete, care indicã timpul. Acest ceas are ºi un locaº unde se poate pãstra cheia sfântã cu care putem deschide poarta raiului. Pãrintele a mulþumit ºi celorlalþi preoþi participanþi.

Mulþumim tuturor celor care s-au îngrijit sã avem parte de aceste zile sfinte.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Valentin Spãtaru