Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor populare

Duminică, 10 martie 2013, în Sanctuarul din Cacica, cu ocazia încheierii misiunilor populare din Postul Mare, episcopul Petru Gherghel a celebrat o sfântă Liturghie îndemnând pe cei prezenţi să se unească în rugăciune pentru a implora harurile Duhului Sfânt asupra Bisericii dar în mod deosebit asupra cardinalilor electori care se vor întâlni în Conclav pentru alegerea noului papă.

În acest timp al Postului Mare, după o pregătire prealabilă a credincioşilor, au avut loc misiuni populare în comunitatea din Cacica cât şi în comunitatea din Păltinoasa.

Urmând ciclul celor trei ani dedicaţi familiei şi căsătoriei creştine celebraţi în Dieceza de Iaşi, iar la nivelul Bisericii Universale aflându-ne în Anul Credinţei părintele Irinel-Iosif Iosub, paroh de Siret, predicatorul acestor misiuni populare a scos în evidenţă demnitatea persoanei umane, importanţa trăirii credinţei în familia creştină şi responsabilităţile care derivă prin celebrarea sacramentului Căsătoriei.

S-a celebrat, în perioada 7-10 martie 2013, în fiecare zi, o sfântă Liturghie la ora 16.00 în filiala Pălinoasa, iar la ora 17.30 în bazilica minoră din Cacica. Confesori extraordinari cu această ocazie au fost pr. Adrian Herciu şi pr. Ioan Tamaş.

Liturghia de încheiere a Misiunilor a fost prezidată de episcopul diecezei, Petru Gherghel. Subliniind favorul pe care îl au credincioşii din Cacica de a o avea şi simţi mai aproape pe Preacurata Fecioară Maria în sanctuarul ei din Cacica, i-a încredinţat pe toţi membrii comunităţii în grija, mijlocirea şi ocrotirea Preasfintei Maria. A invitat pe toţi cei prezenţi să se unească cu întreaga Biserică în rugăciune pentru a invoca puterea şi harul Duhului Sfânt asupra întregii Biserici, dar într-un mod special asupra cardinalilor care se pregătesc pentru începerea Conclavului în vederea alegerii noului papă.

Părintele paroh şi rector al Sancturului, Romuald Bulai, în cuvântul său de mulţumire adresat celor prezenţi, a subliniat importanţa acestor misiuni şi i-a îndemnat pe cei prezenţi la o continuare a meditării şi aprofundării credinţei creştine şi a trăirii cu responsabilitate a valorilor casătoriei creştine.

Pr. Sebastian Cochior, OFMConv.