Peregrinatio Mariae - Şcheia

Credincioşii Parohiei "Înălţarea Sfintei Cruci" din Şcheia au avut bucuria de a primi în mijlocul lor icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica şi de a participa la zilele de misiuni populare, în perioada 9-12 iunie 2013.

Suntem obişnuiţi ca din parohie să mergem în pelerinaj la Cacica cel puţin de două ori pe an: cu ocazia zilei bolnavului şi pe 15 august. Anul acesta sfânta Maria, Mama noastră cerească, prin icoana ei de la Cacica, a venit să ne întoarcă vizita la 9 iunie. Steguleţele care fluturau pe drumurile principale era semn că ceva deosebit urma să se întâmple în satul nostru. În faţa bisericii, pr. paroh Anton Moraru împreună cu numeroşi credincioşi şi mulţi copii, aşteptau cu flori în mână sosirea icoanei. Emoţiile se citeau pe faţa tuturor: Oare cum va fi să o avem în mijlocul nostru pentru câteva zile?

La ora 17.30, când a ajuns icoana, toţi au început să cânte din tot sufletul dorind ca acest cânt al nostru "s-ajungă pân' la Rai". Ea a trecut prin mijlocul mulţimii sub o boltă de flori pentru a ajunge în biserică în faţa altarului, unde a fost întronată.

Cu sfânta Liturghie de la ora 18.00 au început şi misiunile populare, în cadrul cărora pr. Ferenţ Tancău, paroh de Baraţi, ne-a propus să reflectăm asupra familiei şi credinţei. Gândul că pentru trei zile, prin prezenţa icoanei de la Cacica, biserica noastră devenea un mic sanctuar, ne-a făcut să fim mult mai atenţi la momentele care au urmat.

Timp de trei zile, pe rând, grupuri de copii, tineri, bătrâni, familii, surori, au animat programul de rugăciune pentru a-i face companie sfintei Maria. Părintele predicator ne-a îndemnat ca familiile din ?cheia să urmeze modelul sfintei familii de la Nazaret, cu următoarele cuvinte: "Acolo unde soţul este asemenea sfântului Iosif, soţia este asemenea sfintei Fecioare Maria, iar copii asemenea copilului Isus, acolo este paradisul".

Dorim să păstrăm acest paradis în mijlocul nostru şi mulţumim din suflet episcopului nostru, Preasfinţitul Petru Ghergel, şi numeroşilor preoţi din împrejurimi care ne-au onorat cu prezenţa lor la sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor şi de plecare a icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Sfintei Fecioare Maria îi încredinţăm toate familiile din lume şi pe toţi cei care au făcut posibilă această sărbătoare la Şcheia.

Surorile "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe" din Şcheia

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]