Peregrinatio Mariae - Valea Lupului

În perioada 16-23 iunie 2013, s-au desfăşurat primele misiuni populare în comunitatea noastră. Fiind o comunitate recent înfiinţată, la început de drum, pentru mulţi dintre noi acestea au fost primele misiuni la care am participat. Nu prea ştiam noi cam ce înseamnă asta. Tocmai de aceea, dornici de a primi propunerea păstorului diecezei, Preasfinţitul episcop Petru Gherghel, şi curioşi să vedem cam ce se va întâmpla, am început pregătirile cu mic cu mare. Implicarea a fost activă din partea multor persoane, care au arătat că începem să devenim o comunitate unită în jurul părintelui paroh Alois Hirja, care a coordonat şi a pus umărul efectiv la bunul mers al lucrurilor.

Misiunile au început o dată cu pelerinajul Icoanei de la Cacica. Astfel, duminică seara, conduşi de Excelenţa sa Petru Gherghel, care n-a făcut bucuria de a ne fi alături, am primit darul Mamei noastre cereşti, Icoana miraculoasă, ce a venit să ne viziteze în casa noastră. Icoana a rămas până miercuri seara, misiunile continuând până duminică.

În toate aceste zile, predicator a fost părintele Sebastian Bilboc, paroh de Bălţaţi, căruia vrem să-i mulţumim pentru efortul care l-a făcut de a ne prezenta teme atât de importante în viaţa de familie a fiecărui creştin catolic:

La celebrările din aceste zile de intensă trăire religioasă ne-au făcut bucuria de a trăi misterele sfinte împreună cu noi: pr. dr. Alois Fechetă, pr. dr. Benone Lucaci, rector al Institutului Teologic, şi preoţii: Iosif Fechetă, Petrică Sebastian Tamaş, Valeriano Giacomelli, Marius Bereşoaie, Claudiu Dumea, Ieronim Budulai, Alois Farţadi, Petru Sescu, icoana fiind însoţită de preotul Sebastian Cochior şi fratele călugăr Marius Sava.

După sfintele Liturghii au dat câte o scurtă mărturie despre activitatea, alegerile şi fondatorul ordinului lor:

Toţi cei care au dorit să se împace cu Domnul au avut această posibilitate. Când în familie Dumnezeu nu ocupă locul central, nu există nici binecuvântare, iar familia poate deveni iadul pe pământ. Cu ajutorul Bisericii, familia este chemată să trăiască o viaţă curată pentru a rezista în faţa curentelor timpului nostru, să se preocupe de formarea creştină a copiilor cu care au fost binecuvântaţi.

Icoana de la Cacica a plecat de la noi miercuri seara, dar a rămas în inimile noastre ce vor fi purtate către Cacica pentru a o întâlni din nou. Ne-a rămas şi o copie a acesteia, care ne va aduce aminte de iubirea şi darurile Mamei sfinte. La plecarea acesteia, mulţi dintre noi aveau lacrimi în ochi.

Misiunile ne-au oferit şi indulgenţa plenară iar acum urmează să aplicăm în viaţa de fiecare zi tot ce am ascultat în aceste zile.

Mulţumim Doamne pentru tot ce ne-ai oferit în aceste zile!

Mirela Lia Gabor

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]