Campusul "Micul Prinţ" la Cacica

Nici măcar ploaia nu a împiedicat ca de la 24 până la 28 iunie 2013, Micul Prinţ cu lumea lui magică să aterizeze în Parohia Cacica (Suceava). O lume de bucurie, veselie, culori, jocuri, dar şi înţelepciune şi învăţături importante, a marcat începutul vacanţei de vară pentru circa 100 de copii din Cacica şi din satele învecinate. Tabăra de vară a fost organizată de Programul "Don Bosco" al Centrului Diecezan Caritas Iaşi în colaborare cu Parohia Romano-Catolică din Cacica şi a adunat copii aparţinând diferitelor confesiuni religioase prezente în teritoriu, uniţi toţi de aceeaşi dorinţă să descopere prietenia adevărată, să o experimenteze în forma jocului, să o ducă cu ei în inimă şi în viaţă.

14 tineri voluntari din comunitatea parohială au fost coloana de sprijin a acestei experienţe, înfruntând zile întregi de provocări şi muncă asiduă, pentru a-i conduce pe cei mici pe acest drum care, aşa cum a sintetizat pr. Cristian Pal în salutul final, ne-a învăţat să mergem de la ochi la inimă, urmând învăţătura Micului Prinţ: "Esenţialul este invizibil ochilor. Nu se vede bine decât cu inima".

Micii 100 de extratereştri, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani au petrecut momente de neuitat pentru care au vrut să mulţumească micului lor erou cu câteva mesaje:

Mulţumirile noastre se îndreaptă spre toţi aceia care au dat din timpul şi energiile lor pentru organizarea şi desfăşurarea campusului, precum şi voluntarilor veniţi de la Iaşi, din grupul de clowni, care ne-au încântat ochii şi inima cu programul lor din ultima zi a întâlnirilor noastre. Celor 100 de noi prieteni, micii extratereştri, le adresăm urarea de o vacanţă minunată alături de familie şi de noii lor prieteni!

Marzia Tiberti, project manager "Don Bosco" Buruieneşti