Peregrinatio Mariae - Poiana (Negri)

Comunitatea din Poiana (Negri) a avut deosebita bucurie de a o avea în mijlocul ei pe sfânta Fecioară Maria prin Icoana de la Cacica, în perioada 17-20 octombrie 2013, timp în care părintele Petru Sescu a ţinut o serie de misiuni populare cu tema "Familia şi credinţa".

Părintele predicator, Petru Sescu, parohul bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, a accentuat importanţa educaţiei în familie şi a rugăciunii făcute în comun, dând drept exemplu sfânta Familie din Nazaret. De asemenea, s-a accentuat importanţa credinţei care transformă familia în "sanctuar al iubirii, şcoală a credinţei şi leagăn al vieţii".

Sâmbătă seara, icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica, a fost purtată pe uliţele satului înconjurată, fiind de un număr mare de credincioşi care i-au adus cinstire prin cântece şi rugăciuni.

În ultima zi a vizitei şi a misiunilor, comunitatea din Poiana l-a avut în mijlocul ei şi pe Preasfinţitul Aurel Percă, Excelenţa sa prezidând Liturghia de încheiere.

Momentul despărţirii a fost unul emoţionant pentru toţi cei prezenţi. Nu puţini au fost cei care au avut lacrimi în ochi.

Aceste zile au constituit într-adevăr o ocazie deosebită de a ne întări credinţa şi a ne apropia mai mult de sfânta Fecioară şi de a-i face loc lui Cristos, Fiul ei, în inimile şi familiile noastre.

Mulţumim sfintei Fecioare Maria de la Cacica pentru această vizită şi pentru toate harurile pe care le-a mijlocit pentru comunitatea noastră.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Iulian Lucaci