Prima sfântă Împărtăşanie

Ziua primei sfinte Împărtăşanii este unică în frumuseţe, semnificaţie şi emoţie. Este ziua pe care au trăit-o cei nouă copii din Parohia Cacica (şase din Cacica şi trei din filiala Păltinoasa), duminică, 28 iunie 2015, în cadrul sfintei Liturghii, atunci când pentru prima oară l-au primit în sufletul lor pe Isus Cristos.

În haine de sărbătoare, fetiţele în rochii albe şi băieţii în costume negre şi cămăşi albe, toţi au trăit cu intensitate maximă acest eveniment.

În cadrul sfintei Liturghii celebrată de părintele paroh Daniel Anton Lucaci, copiii au participat activ: au dat răspunsuri, au cântat, au citit lecturile şi intenţiile de la rugăciunea credincioşilor, au oferit darurile la sfântul altar.

După o lungă pregătire catehetică, coordonaţi de către părintele paroh, şi ajutat de doamna profesoară Terezia Solcan, copiii au fost examinaţi, după care, în ajunul marii sărbători au primit şi sacramentul Pocăinţei.

Sărbătoarea a fost însufleţită de părinţi, bunici, cunoscuţi şi întreaga comunitate care a participat la această frumoasă Liturghie.

La sfârşitul sfintei Liturghii, copiii au primit câte o amintire din partea părintelui paroh, alături de îndemnul de a-l iubi pe Isus, de a-l primi cât mai des în inima lor şi de a nu uita că Isus îi va călăuzi mereu atâta timp cât ei vor avea sufletul curat.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Terezia Cristina Solcan