Pelerinajul comunităţii din Răchiteni

Un grup de aproape 130 de persoane din Răchiteni, împreună cu părintele paroh Marian Fechetă, au mers în pelerinaj, vineri, 13 mai 2016, la sanctuarul dedicat sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Ziua Bolnavului s-a celebrat în Dieceza de Iaşi în ziua de 13 mai, ziua apariţiei sfintei Fecioare Maria la Fatima, prin care s-a dorit sensibilizarea credincioşilor faţă de cei care suferă, mai ales că suntem în Anul Milostivirii Divine şi trebuie să pătrundem mai adânc în misterul iubirii infinite a lui Dumnezeu.

Suntem în luna mai - luna sfintei Fecioare Maria, iar sanctuarele mariane sunt locuri binecuvântate, care ne ajută sa ne apropiem mai mult de mama noastră cerească. Maria este calea prin care putem ajunge la Cristos, este modelul demn de urmat pentru fiecare dintre noi. In acest sens, credincioşii din Răchiteni au pornit în pelerinaj către sanctuarul ei de la Cacica.

Însufleţiţi de dorinţa arzătoare de a călca pe acele locuri minunate, în jur de 130 de persoane din comunitatea noastră, unii pentru prima oară, au urcat în trei autocare şi au pornit către destinaţie. Toţi s-au bucurat din plin de beneficiile acestui pelerinaj, participând la sfânta Liturghie, trecând prin Poarta Milostivirii, primind haruri necesare sufletului şi trupului, dar şi indulgenţele acordate cu acest prilej.

La întoarcere, pelerinii au vizitat Mănăstirea Voroneţ, mănăstire reprezentativă nouă românilor, indiferent de religia in care ne-am născut şi în care suntem, un loc plin de cultură şi de istorie.

Mulţumim bunului Dumnezeu pentru faptul că a făcut posibil acest pelerinaj şi părintelui paroh care a reuşit sa ofere răchitenenilor această bucurie!

Prof. Cristina Ghercă

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]