Pelerinajul credincioşilor din Gherăeşti

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, aproximativ 200 de credincioşi din Parohia "Trupul şi Sângele Domnului" - Gherăeşti, însoţiţi de păstorii lor sufleteşti, au trăit momente de har, mergând în pelerinaj la poarta sfântă din sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica.

După un drum presărat cu rugăciuni şi cântări, pelerinii au ajuns la Cacica în jurul orei 10.30, unde au fost întâmpinaţi de pr. Blăjuţ Cristian, OFMConv., care, după o scurtă cuvântare şi pregătire spirituală, i-a îndemnat să treacă prin poarta sfântă.

Alăturându-se comunităţii din Luncaşi, care era prezentă în biserică, comunitatea din Gherăeşti a participat la sfânta Liturghie, prezidată tot de pr. Cristian, care a şi ţinut cuvântul de învăţătură. Celebrarea a fost animată de cântările corului din Gherăeşti, care a binevoit să fie prezent la acest moment de har, încheindu-se cu recitarea rugăciunilor cerute pentru obţinerea indulgenţei jubiliare.

După o scurtă pauză, la ora 14.00 a început o oră de adoraţie, animată de pr. paroh Daniel Ghitiu şi de corul parohiei.

Plini de har şi de bucurie, pelerinii au pornit înapoi spre casă hotărâţi să trăiască în viaţa lor milostivirea la care Domnul a binevoit să-i facă părtaşi.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Valerică Ciobanu