Capela "Sfânta Varvara"
Lipsa unei biserici l-a determinat pe primul preot Jakub Bogdanowicz să amenajeze în subteranele minei o capelă cinstea Sfintei Varvara. La început, viaţa religioasă a locuitorilor din Cacica s-a concentrat în jurul clădirii salinei. La capela duce o scară de peste 200 m aflată la o adâncime de 21 m.
Se poate spune că este o bisericuţă cu tot ce trebuie: altar, icoane, candelabru, amvon şi balcon pentru cor. Altarul şi amvonul sunt sculptate în sare masivă. Iniţial, întreaga capelă era căptuşită cu lemn, dar în 1904 lemnul a fost îndepărtat şi s-a construit un mare "sanctuar" în masivul de sare. Dimensiunile capelei sunt: 25 m lungime, 9 m lăţime şi 7 m înălţime.
Pereţii sunt rectangulari, iar în partea dreaptă se află o icoană reprezentând-o pe Sfânta Varvara, patroana capelei şi protectoarea minerilor. Înainte de a coborî în adâncurile salinei, minerii se adunau zilnic în faţa altarului Sfintei Varvara pentru ea ca să-i ceară lui Dumnezeu să-i ocrotească în timpul muncii lor. La întoarcere se adunau aici pentru a înălţa rugi de mulţumire. În fiecare zi se oficia sfânta Liturghie la care participau minerii catolici, greco-catolici şi ortodocşi.