Pelerinajul diecezan al călugărițelor

În ziua de 8 septembrie 1992, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, a avut loc pelerinajul anual al călugărițelor care lucrează în Dieceza de Iași. Tema pelerinajului a fost: Maria, modelul și ocrotirea vieții consacrate, iar locul: Sanctuarul preacuratei Fecioare Maria din Cacica. Fiecare congregație a fost reprezentată de un grup, care a participat la meditațiile, rugăciunea și procesiunea finală.

Sâmbătă 10 octombrie: Pelerinaj special la Cacica

Liturghia solemnă: ora 12.00. Cucernicii părinți sunt rugați să-i însoțească pe credincioși, în limita posibilităților, și să ia legătura cu pr. Ion Pârțac, paroh de Cacica, pentru stabilirea detaliilor pelerinajului.

"Cacica a devenit locul preferat de pelerinaj, unde Maica Domnului ne adună an de an...

Anul acesta, în ziua de 10 octombrie - scrie episcopul Petru Gherghel în scrisoarea adresată tuturor parohiilor din Dieceza de Iași, la 31 august - am stabilit un nou pelerinaj la Cacica, pentru a ne manifesta cu mai multă însuflețire iubirea față de Maria și încrederea în mijlocirea ei.

Vom avea ca pelerini pe cardinalul Jozef Glemp, primatul Poloniei, arhiepiscopul de București, dr. Ioan Robu și - sperăm - Mons. John Bukovsky, nunțiu apostolic la București".

Sunt invitați toți: păstori și credincioși. "Veniți cu toți la Maria!"

Pr. Isidor Chinez

(publicat în Lumina creștinului, octombrie 1992)