Pelerinajul diecezan al cãlugãriþelor

În ziua de 8 septembrie 1992, sãrbãtoarea Naºterii Maicii Domnului, a avut loc pelerinajul anual al cãlugãriþelor care lucreazã în Dieceza de Iaºi. Tema pelerinajului a fost: Maria, modelul ºi ocrotirea vieþii consacrate, iar locul: Sanctuarul preacuratei Fecioare Maria din Cacica. Fiecare congregaþie a fost reprezentatã de un grup, care a participat la meditaþiile, rugãciunea ºi procesiunea finalã.

Sâmbãtã 10 octombrie: Pelerinaj special la Cacica

Liturghia solemnã: ora 12.00. Cucernicii pãrinþi sunt rugaþi sã-i însoþeascã pe credincioºi, în limita posibilitãþilor, ºi sã ia legãtura cu pr. Ion Pârþac, paroh de Cacica, pentru stabilirea detaliilor pelerinajului.

"Cacica a devenit locul preferat de pelerinaj, unde Maica Domnului ne adunã an de an...

Anul acesta, în ziua de 10 octombrie - scrie episcopul Petru Gherghel în scrisoarea adresatã tuturor parohiilor din Dieceza de Iaºi, la 31 august - am stabilit un nou pelerinaj la Cacica, pentru a ne manifesta cu mai multã însufleþire iubirea faþã de Maria ºi încrederea în mijlocirea ei.

Vom avea ca pelerini pe cardinalul Jozef Glemp, primatul Poloniei, arhiepiscopul de Bucureºti, dr. Ioan Robu ºi - sperãm - Mons. John Bukovsky, nunþiu apostolic la Bucureºti".

Sunt invitaþi toþi: pãstori ºi credincioºi. "Veniþi cu toþi la Maria!"

Pr. Isidor Chinez

(publicat în Lumina creºtinului, octombrie 1992)