Invitație pentru tineri la pelerinaj

După ce anul trecut, la Cacica, au "spart gheața" organizând pentru prima dată un pelerinaj la nivel diecezan, tinerii sunt invitați și în acest an să participe în ziua de 14 august în număr cât mai mare la acest gest simbolic de cinstire a sfintei Fecioare Maria. Pentru o cât mai bună organizare a acestui pelerinaj sunt necesare următoarele informații:

1. Tinerii vor pleca pe jos în pelerinaj spre Cacica sâmbătă, 14 august, la ora 11.00 din stația CFR Ilișești, satul Păltinoasa (9 km de Cacica). Pentru a putea organiza împreună programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugați să sosească la locul de plecare până la ora 10.00. La Ilișești se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren există următoarele posibilități:
din Suceava la ora 5.25 și ajunge în Ilișești la ora 6.42;
- din Gura Humorului la ora 9.06 și ajunge în Ilișești la ora 9.18.

De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra-Dornei (până la Păltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcția Ilișești sau se va merge pe jos până la stația CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugați să programeze plecarea din parohie în așa fel încât să sosească la locul stabilit până în ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care să-i identifice ca parohie, broșuri cu cântece, rozariu, încălțăminte ușoară și comodă, pălărie de soare sau șapcă, haine groase, apă, mâncare (fiecare participant își va asigura mâncarea din propriul pachețel).

3. La Cacica se va ajunge în jurul orei 13.30 și participanții vor trebui să își asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o listă semnată de părintele paroh cu participanții la pelerinaj și un responsabil de grup desemnat din timp care se va prezenta la punctul de primire și va lua legătura cu organizatorii.

4. Având în vedere că este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca participanții să participe la aceste momente pregătiți din punct de vedere spiritual (fiind spovediți), contribuind astfel la reușita acestei acțiuni. Vă reamintim că în această perioadă Cacica este loc de pelerinaj și mai puțin un loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat în Lumina creștinului, iulie 1999)