Invitaie pentru tineri la pelerinaj

Dup ce anul trecut, la Cacica, au "spart gheaa" organiznd pentru prima dat un pelerinaj la nivel diecezan, tinerii sunt invitai i n acest an s participe n ziua de 14 august n numr ct mai mare la acest gest simbolic de cinstire a sfintei Fecioare Maria. Pentru o ct mai bun organizare a acestui pelerinaj sunt necesare urmtoarele informaii:

1. Tinerii vor pleca pe jos n pelerinaj spre Cacica smbt, 14 august, la ora 11.00 din staia CFR Ilieti, satul Pltinoasa (9 km de Cacica). Pentru a putea organiza mpreun programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugai s soseasc la locul de plecare pn la ora 10.00. La Ilieti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren exist urmtoarele posibiliti:
din Suceava la ora 5.25 i ajunge n Ilieti la ora 6.42;
- din Gura Humorului la ora 9.06 i ajunge n Ilieti la ora 9.18.

De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra-Dornei (pn la Pltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele n direcia Ilieti sau se va merge pe jos pn la staia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugai s programeze plecarea din parohie n aa fel nct s soseasc la locul stabilit pn n ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care s-i identifice ca parohie, brouri cu cntece, rozariu, nclminte uoar i comod, plrie de soare sau apc, haine groase, ap, mncare (fiecare participant i va asigura mncarea din propriul pacheel).

3. La Cacica se va ajunge n jurul orei 13.30 i participanii vor trebui s i asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o list semnat de printele paroh cu participanii la pelerinaj i un responsabil de grup desemnat din timp care se va prezenta la punctul de primire i va lua legtura cu organizatorii.

4. Avnd n vedere c este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca participanii s participe la aceste momente pregtii din punct de vedere spiritual (fiind spovedii), contribuind astfel la reuita acestei aciuni. V reamintim c n aceast perioad Cacica este loc de pelerinaj i mai puin un loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat n Lumina cretinului, iulie 1999)