Invitaie pentru tineri la pelerinaj

n anul 2000 la Cacica au participat aproximativ 1.500 de tineri din 54 de parohii. n acest an n programul pelerinajului de la Cacica ne-au fost dedicate cteva momente speciale la care sunt invitai toi tinerii din diecez s participe n mod activ (pelerinaj, sf. Liturghie, vespere, rozariu). Tinerii din diecez participani la acest pelerinaj sunt rugai s in cont de urmtoarele recomandri:

1. Se va pleca n pelerinaj, pe jos, mari, 14 august 2001, ncepnd cu ora 11.00 de pe locul de anul trecut, situat la 1 km din staia CFR Ilieti spre Cacica. Pentru a putea organiza mpreun programul din timpul pelerinajului participanii sunt rugai s soseasc la locul de plecare pn la ora 10.00. La Ilieti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren sunt urmtoarele posibiliti:
- Suceava - Cacica la ora: 5.13-5.58; 8.58-9.45.
- De la Suceava, orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pn la Pltinoasa), iar de acolo se va lua autobuzul sau pe jos pn la staia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugai s programeze plecarea din parohie n aa fel nct s soseasc la locul stabilit pn la ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care s-i identifice ca parohie, broura cu cntece de la Ghereti, rozariu, nclminte uoar i comod, plrie de soare sau apc, haine groase, ap, mncare.

3. La Cacica se ajunge n jurul orei 14.00 i participanii vor trebui s i asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o list semnat de printele paroh cu participanii la pelerinaj i un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la punctul de primire i va lua legtura cu organizatorii. Cei care doresc s se implice n programul acestui pelerinaj, fie n organizare, fie la liturgie, sunt rugai s se prezinte la centrul de primire pentru a-i oferi ajutorul.

4. Avnd n vedere c este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca participanii s fie prezeni la momentele speciale dedicate lor i s fie pregtii din punct de vedere spiritual, contribuind astfel la reuita acestei aciuni diecezane. V reamintim c n aceast perioad Cacica este loc de pelerinaj i mai puin loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat n Lumina cretinului, august 2001)