Invitație pentru tineri la Cacica

Tinerii din Dieceza de Iași sunt invitați să participe la pelerinajul de la Cacica începând cu joi, 14 august. Se va avea în vedere:

1. Plecarea în pelerinaj, pe jos, va fi joi, 14 august 2003, începând cu ora 11.00 din același loc din care s-a plecat și-n anii precedenți, loc situat la 1 km din stația CFR Ilișești spre Cacica. Pentru a putea organiza împreună programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugați să sosească la locul de plecare până la ora 10.00. La Ilișești se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (până la Păltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcția Ilișești sau se va merge pe jos până la stația CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugați să programeze plecarea din parohie în așa fel încât să sosească la locul stabilit până la ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care să-i identifice ca parohie, broșura cu cântece de la Barticești, rozariu, încălțăminte ușoară și comodă, pălărie de soare sau șapcă, haină de ploaie, apă, mâncare (fiecare participant își va asigura mâncarea din pachețelul propriu).

3. La Cacica se va ajunge în jurul orei 14.00 și participanții vor trebui să-și găsească un loc de cazare. Fiecare grup va avea o listă semnată de părintele paroh și un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la punctul de primire și va lua legătura cu organizatorii. Toți cei care doresc să se implice în momentele speciale dedicate tinerilor sunt rugați să contacteze pe responsabilii pelerinajului tinerilor, pr. Felician Tiba și Florean Dragoș, la centru de primire.

4. Având în vedere că este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, tinerii sunt rugați să participe la aceste momente și să fie pregătiți din punct de vedere spiritual.