Invitație la Cacica

Duminică, 5 octombrie 2003, la sanctuarul marian de la Cacica, PS Petru Gherghel va celebra ziua vieții consacrate la nivel diecezan și va marca încheierea solemnă a Anului Rozariului, prilej cu care a adresat tuturor persoanelor consacrate din dieceză o scrisoare în care se spune că "în intenția de a favoriza cunoașterea reciprocă, împărtășirea experiențelor proprii, a succeselor obținute sau a dificultăților cu care vă confruntați, vă invităm pe toți la un moment comun de rugăciune, verificare și reflecție, pentru ca apoi, întăriți și încurajați, să continuăm împreună programul pentru o evanghelizare nouă, adecvată necesităților locale și timpului de față.

Cacica va fi ocazie de a reînnoi "sentimentele de totală angajare și de fidelitate deplină către Fiul Mariei și către Biserică". În program sunt prevăzute celebrări, momente de rugăciune și de adorație, precum și momente de trăire împreună. La celebrare au fost invitați episcopul Piotr Libera, secretar al Conferinței Episcopale Poloneze, și Preasfințitul Anton Coșa, episcop de Chișinău.

* * *

Programul întâlnirii

09.00 - Întâlnirea la intersecția Cacica - Solca.
Cei care pot s-o facă, este recomandat să vină pe jos în reculegere, rugăciune și cântări, plecând de la linia de cale ferată.

10.00 - Sosirea Preasfințitului Petru Gherghel, însoțit de episcopul Piotr Libera, secretar al Conferinței Episcopale Poloneze, și de Preasfințitul Anton Coșa, episcop de Chișinău.
- Plecarea spre bazilică, timp în care se va recita sfântul Rozariu; organizează Surorile Dominicane Madonna del Rosario din Siret.

11.00 - Sfânta Liturghie pontificală concelebrată
Predica: Episcopul Piotr Libera
Lecturi: Frații Școlilor Creștine, Surorile "Sfintei Fețe"
Psalmul: Surorile Asumpționiste.
Oferirea darurilor organizată de: Misionarele Patimii lui Isus, Fecioarele Consacrate, Slujitoarele Duhului Sfânt - Roman.
După sfânta Împărtășanie se va face reînnoirea voturilor cu un text pregătit și prezentat de către Surorile Providenței, Surorile lui Isus Răscumpărătorul, Slujitoarele lui Cristos, Rege.
Programul cântărilor în cadrul sfintei Liturghii va fi întocmit de OFMConv.

12.30 - Prânzul comun (ca de obicei hrana rece la pachet).

Timp liber, rugăciune personală, ocazie de Spovadă.

13.30 - Congregația Surorilor "Sfântul Carol Borromeu" prezintă tema sinodală: Vocația la viața consacrată și persoanele consacrate în slujirea diecezei

Reflecții, intervenții, completări.

Cuvântul episcopilor.

Scurtă pauză.

16.00 - Adorație
Organizează: Părinții Orionini, Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", Institutul Secular Sfânta Tereza", Maestre Pie Venerini, Surorile Misionare Franciscane de Assisi.

Nota bene:
- Rugăm să aduceți "Colecția de cântece bisericești".
- Ocazie de Spovadă între orele 8.00-13.30

Nos cum prole pia benedicat Virgo Maria!

Pr. dr. Alois Fechet, vicar episcopal