Vizită pastorală a PS Petru Gherghel

Sâmbătă, 3 ianuarie 2004, a început vizita pastorală în Parohia Cacica, jud. Suceava. La ora 15.30 PS Petru Gherghel a fost întâmpinat de parohul comunității, pr. Romuald Bulai, de vicarul parohial, pr. Flavian Enășcuț, și de credincioși din parohie. Parohia Cacica, unde se află cunoscutul sanctuar marian, basilica minor din anul 2000, are cinci filiale (Păltinoasa, Ilișești, Vârful Dealului, Pârteștii de Sus, Pârteștii de Jos) cu 270 de familii și 687 de credincioși.

După salutul făcut de episcopul Petru Gherghel, a urmat sfânta Liturghie, celebrată de parohul și vicarul comunității. În timpul sfintei Liturghii, păstorul diecezei a stat la spovezi. După sfânta Liturghie, Preasfințitul s-a întâlnit cu copiii și tinerii parohiei. După ce i-a încurajat și după ce au cântat împreună o colindă de Crăciun, episcopul le-a împărțit binecuvântarea, cu îndemnul ca ei să rămână mereu "florile și speranța familiilor lor și a comunității din Cacica".

Duminică, 4 ianuarie 2004, la ora 9.30 a avut loc Liturghia solemnă în filiala Păltinoasa; la ora 11.00 s-a celebrat Liturghia solemnă în parohie. La predică, Preasfințitul le-a amintit celor prezenți că în programul pastoral al anului 2004, pe lângă pelerinajul, de acum cunoscut, de la 15 august, vor fi și celebrările din luna octombrie, cu ocazia centenarului Sanctuarului Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

După sfânta Liturghie pontificală, episcopul s-a întâlnit cu comisia sinodală. În timpul sfintei Liturghii de la ora 16.00, Preasfințitul a stat la spovezi, iar la finalul Liturghiei a avut loc adorația și binecuvântarea euharistică.

Pr. Mihai Pătrașcu

Mai multe imagini puteți vedea în [albumul foto]