Invitație la pelerinaj pentru tineri

Tinerii din Dieceza de Iași sunt invitați să participe la pelerinajul de la Cacica, începând cu sâmbătă, 14 august 2004, și vor trebui să aibă în vedere:

1. Plecarea în pelerinaj, pe jos, va fi sâmbătă, 14 august 2004, începând cu ora 11.30, după ce se va recita Ora medie. Anul acesta, distanța de parcurs s-a micșorat față de anii precedenți. Astfel, punctul de întâlnire va fi după calea ferată, înainte de a începe serpentinele, în locul în care se făcea în trecut rugăciunea Ora medie. Pentru a putea organiza împreună programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugați să sosească la locul de plecare până la ora 11.00.

2. La locul de pornire se poate ajunge cu autocarul, cu trenul (până la Ilișești) sau cu autobuzul. De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (până la Păltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcția Ilișești sau se va merge pe jos până la stația CFR (2-3 km) și apoi în continuare până la punctul de întâlnire. Cei care vin cu autocarul sunt rugați să programeze plecarea din parohie în așa fel încât să sosească la locul stabilit până la ora 11.00.

3. Cei care doresc să se implice mai mult în organizarea pelerinajului sunt rugați să contacteze la centrul de primire pe coordonatorii pelerinajului.

4. Tinerii vor avea cu ei pancarte care să-i identifice ca parohie, broșura cu cântece de la Iași, rozariu, încălțăminte ușoară și comodă, pălărie de soare sau șapcă, haină de ploaie, apă, mâncare (fiecare participant își va asigura masa din pachețelul propriu). Membrii asociațiilor sunt rugați să poarte însemnele (uniforma) asociației, iar tinerii care știu să cânte la chitară, să aducă acest instrument cu ei.

5. La Cacica se ajunge în jurul orei 13.30 și participanții vor trebui să-și găsească loc de cazare. Fiecare grup va avea o listă semnată de părintele paroh și un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la centrul de primire și va lua legătura cu organizatorii.

6. Având în vedere că este vorba despre un pelerinaj, este bine ca toți să fie pregătiți din punct de vedere spiritual, făcând astfel ca pelerinajul să fie o apropiere de Dumnezeu.

* * *

Programul pelerinajului

Sâmbătă, 14 august
10.00 - Celebrare penitențială
12.00 - Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului
16.00 - Calea sfintei cruci
17.00 - Adorație euharistică
18.00 - Sfânta Liturghie pentru tineri și seminariști
22.00 - Priveghere mariană, urmată de procesiunea lumânărilor în jurul bisericii.

Duminică, 15 august
06.00 - Sfânta Liturghie în limba română
07.30 - Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică)
08.00 - Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă)
09.15 - Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică)
09.15 - Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă)
11.00 - Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, încheiată cu procesiunea și binecuvântarea euharistică.