Pelerinajul credincioșilor din Parohia Traian (NT)

Un grup de credincioși catolici din comunitatea catolică din Traian (NT), în ziua de sâmbătă, 15 iulie 2006, au fost în pelerinaj la sanctuarul marian de la Cacica, patronat de sfânta Fecioară Maria.

Creștini catolici adulți, tineri și copii, însoțiți de părintele paroh Petru și părintele Laurențiu, au pornit în acest pelerinaj pentru a ne uni în rugăciune.

A merge în pelerinaj înseamnă a merge să-l întâlnești pe Dumnezeu, pe mama noastră - sfânta Fecioară Maria, acum, aici, la Cacica, pentru a căpăta noi puteri în purtarea crucii de fiecare zi, în trăirea credinței în Cristos. Cu toții am înțeles în urma acestui mare eveniment că pelerinajul conduce creștinul la solidaritate, la pace, la înțelegere.

Pe tot parcursul de la Traian la Cacica s-a recitat sfântul Rozariu și s-au adus cântece, laude și mărire sfintei Fecioare Maria care ne așteaptă în lăcașul sfânt de la Cacica.

Pentru această zi de pelerinaj la Cacica, împreună cu noi au fost și credincioși din Botoșani.

Solemnitatea celebrării sfintei Liturghii și tot programul religios din această zi au făcut ca totul să fie emoționant, încât ne-am simțit ca într-o "mare familie unită" - am simțit prezența mamei noastre Maria care ne-a unit prin rugăciuni făcute împreună și cu preoții de la biserica din Cacica, prin primirea sfintei Împărtășanii. În încheiere, a fost celebrată și Calea sfintei cruci.

Intenția misionară a acestui pelerinaj la Cacica, la sanctuarul sfintei Fecioare Maria, a fost ca toți credincioșii să trăiască în pace și, împreună, să clădească o societate inspirată din valori umane și spirituale.

Elena Percă (Traian)