Pelerinajul credincioilor din Parohia Traian (NT)

Un grup de credincioi catolici din comunitatea catolic din Traian (NT), n ziua de smbt, 15 iulie 2006, au fost n pelerinaj la sanctuarul marian de la Cacica, patronat de sfnta Fecioar Maria.

Cretini catolici aduli, tineri i copii, nsoii de printele paroh Petru i printele Laureniu, au pornit n acest pelerinaj pentru a ne uni n rugciune.

A merge n pelerinaj nseamn a merge s-l ntlneti pe Dumnezeu, pe mama noastr - sfnta Fecioar Maria, acum, aici, la Cacica, pentru a cpta noi puteri n purtarea crucii de fiecare zi, n trirea credinei n Cristos. Cu toii am neles n urma acestui mare eveniment c pelerinajul conduce cretinul la solidaritate, la pace, la nelegere.

Pe tot parcursul de la Traian la Cacica s-a recitat sfntul Rozariu i s-au adus cntece, laude i mrire sfintei Fecioare Maria care ne ateapt n lcaul sfnt de la Cacica.

Pentru aceast zi de pelerinaj la Cacica, mpreun cu noi au fost i credincioi din Botoani.

Solemnitatea celebrrii sfintei Liturghii i tot programul religios din aceast zi au fcut ca totul s fie emoionant, nct ne-am simit ca ntr-o "mare familie unit" - am simit prezena mamei noastre Maria care ne-a unit prin rugciuni fcute mpreun i cu preoii de la biserica din Cacica, prin primirea sfintei mprtanii. n ncheiere, a fost celebrat i Calea sfintei cruci.

Intenia misionar a acestui pelerinaj la Cacica, la sanctuarul sfintei Fecioare Maria, a fost ca toi credincioii s triasc n pace i, mpreun, s cldeasc o societate inspirat din valori umane i spirituale.

Elena Perc (Traian)