Pelerinajul credincioilor din Parohia Trebe

Un grup de credincioi din Parohia Catolic Trebe a participat, n ziua de 26 august 2006, la un pelerinaj la Cacica, ca rspuns la invitaia pe care Preasfinitul Petru Gherghel a fcut-o pentru ntreaga diecez.

Dup un drum de mai bine de dou ore, n care ne-am pregtit prin rugciune i cntri pentru acest moment, am ajuns la Sanctuarul Maicii Domnului unde am fost primii de printele paroh cu un scurt ndemn de a tri intens acest moment.

Dup ce ne-am rennoit sufletete prin taina sfintei Spovezi, am recitat n biseric un Rozariu dup care am participat la Liturghie, n cadrul creia printele predicator ne-a vorbit despre nsemntatea pelerinajului, artnd ca exemple i modele pe Avram, care a plecat la porunca Domnului ntr-o lung cltorie, i familia sfnt, care a fugit n Egipt la porunca ngerului.

Asemenea acestor "pelerini" am fost ndemnai ca, lsnd pentru o zi la o parte toate celelalte griji i preocupri, s dm timp i spaiu lui Dumnezeu i cuvntului su n viaa noastr, lucru necesar pentru o autentic via cretin.

La invocaiile de la rugciunea credincioilor i-am ncredinat Domnului prin minile Preacuratei pe toi credincioii comunitii noastre, cu toate problemele i inteniile lor i s ne fac prtai de harul i binecuvntarea sa.

Dup ce am participat la masa cuvntului i a Euharistiei, am luat o mic pauz, apoi am continuat pelerinajul nostru parcurgnd n spirit de credin i ispire Calea sfintei cruci amintindu-ne c viaa cretinului este un drum al crucii pe care l parcurgem mpreun cu Isus i Maria la captul cruia vom participa la victoria lui Cristos asupra morii prin nviere, la care prima beneficiar a fost Preasfnta Fecioar Maria.

Am ncheiat pelerinajul nostru cu adoraia euharistic primind binecuvntarea cu preasfntul sacrament.

Cu sufletele pline de bucurie i recunotin pentru toate harurile primite le-am mulumit prinilor de la Cacica pentru c ne-au nsoit i ne-au ajutat s trim din plin acest pelerinaj, i dup ce am fcut o fotografie n faa sanctuarului ca o plcut amintire am pornit n drum spre Trebe.

O rugm pe Sfnta Fecioar Maria, pelerina prin excelen a Bisericii, s ne nsoeasc n pelerinajul nostru pmntesc pentru a ajunge alturi de ea la Isus i cu Isus n casa Tatlui ceresc.

Pr. Laureniu Cucuteanu