Pelerinajul credincioilor din Parohiile Cmpulung Moldovenesc i Vatra Dornei

Parohiile romano-catolice din Cmpulung Moldovenesc i Vatra Dornei au participat mpreun la 23 septembrie 2006 la pelerinajul ctre sanctuarul diecezan de la Cacica. A fost o zi de mare bucurie i nlare sufleteasc pentru toi cei prezeni.

La ora 9.30 a avut loc primirea pelerinilor de ctre printele Romuald Bulai, paroh al Parohiei Cacica.

La ora 10.00 a avut loc celebrarea penitenial condus de ctre printele Romuald.

La ora 11.00, a fost Liturghia solemn, concelebrat de ctre preoii: Iosif Agiurgioaei, paroh al Parohiei Cmpulung Moldovenesc, pr. erban-Ioan Manole i pr. Lucian Abalintoaei, ambii vicari la Parohia Cacica. Cntrile liturgice au fost pregtite i susinute de ctre pr. Anton Egner, paroh al Parohiei Vatra Dornei.

Predica a fost rostit de ctre pr. erban-Ioan Manole, avnd urmtoarea tem: "Maria, mijlocitoarea noastr la Dumnezeu". Preasfnta Fecioar Maria este Mama Fiului lui Dumnezeu i corscumprtoarea noastr. Ca atare, n planul de mntuire al lui Dumnezeu, ea este aceea, care are o foarte mare grij fa de toi fiii si spirituali. Fiind n clipele sfietoare ale agoniei de pe cruce, Isus l-a ncredinat pe sfntul Ioan grijii deosebite a mamei sale zicnd: "Iat, fiul tu". Prin sfntul Ioan, Isus ne-a ncredinat i pe noi ocrotirii deosebite Preacuratei. Maria nu ne prsete niciodat n dificultile vieii noastre.

La ora 13.30, pr. erban-Ioan Manole a celebrat Calea sfintei cruci.

La ora 14.00, pr. Iosif Agiurgioaei a celebrat adoraia euharistic, prin care s-a ncheiat pelerinajul.

Participanii, n numr de peste o sut de persoane, au fost profund impresionai de atmosfera de reculegere i rugciune, n care s-a desfurat acest pelerinaj. A fost pentru fiecare o ocazie foarte oportun de meditaie i revizuire a ntregii viei spirituale.

Pr. Iosif Agiurgioaei