Pelerinajul credincioșilor din Parohiile Dărmănești și Dofteana

Ziua de 23 iunie 2007 a unit două comunități din Decanatul de Moinești -Dărmănești și Doftena - la vestitul loc de pelerinaj închinat Maici Domnului, la Cacica.

După o trezire matinală și un drum destul de lung, credincioșii au avut bucuria de a găsi la acest sanctuar îngrijire spirituală și momente pentru a se reculege. Fiecare clipă a acestui pelerinaj a avut un rost al său: în momente succesive am experimentat iubirea lui Dumnezeu în sacramentul iertării și au înaintat în meditarea misterelor vieții lui Isus Cristos prin recitarea sfântului Rozariu, prin celebrarea sfintei Liturghii și prin participare reculeasă la Calea sfintei cruci.

Trăgând linie și analizând totodată desfășurarea întregului pelerinaj, putem ajunge la afirmarea unui principiu teologic: prin Maria creștinul poate ajunge mai ușor la Cristos. Altfel spus devoțiunea adevărată față de Sfânta Fecioară Maria, născătoare de Dumnezeu, îi deschide omului calea spre cel ce este izvorul oricărui har, iar Cacica este printre alte locuri ale acestui pământ unul în care omul de bunăvoință se poate ruga, reculege, sfinți mai ușor.

Drept urmare la finalul pelerinajului atât organizatorii, cât și cei care au beneficiat din plin de roadele sale au descoperit în ei nevoia de a mulțumi la nesfârșit și totuși parcă atât de puțin pentru toate cele trăite și primite împreună prin mijlocirea Mariei.

Pr. Robert Canceal

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]