Pelerinajul credincioilor din Parohiile Faraoani i Galbeni

Sfnta Maria a dorit ca noi, un grup de aproximativ 200 de credincioii din Parohia Faraoani i 150 din Parohia Galbeni, n ziua de 14 iulie 2007, s fim mai aproape de ea n sanctuarul dedicat ei, de la Cacica.

Plecarea noastr din Faraoani a fost la ora 6.00 dimineaa cu trei autocare i un microbuz, urmnd s ajungem la Cacica n jurul orei 9.30, unde ne-am ntlnit cu pelerinii venii din Parohia Galbeni. Pe la ora 10.00 am fost primii de pr. Abalintoaie Lucian, vicar de Cacica, printr-o rugciune special, dup care am fost stropii cu ap sfinit. n timp ce printele ne binecuvnta, am nceput un cntec n cinstea sfintei Fecioare Maria cu care am i intrat n biseric.

Ajuni n biseric ni s-a fcut cunoscut programul pelerinajului i anume: celebrarea penitenial, Spovada, recitarea sfntului Rozariu, sfnta Liturghie, Calea crucii, adoraia euharistic, binecuvntarea cu preasfntul sacrament i plecarea pelerinilor.

Pentru pregtirea sfintei Spovezi s-au citit dou lecturi de ctre cei din Parohia Galbeni, urmat de evanghelie i de o scurt predic. Apoi, sfntul Rozariu a fost recitat de dou persoane din Faraoani i trei din Galbeni, fiecare cte un mister. Liturghia a fost animat de dasclul comunitii Faraoani, Iulian Faradi, i 14 coriti, din care 12 erau din Faraoani.

Lecturile de la sfnta Liturghie au fost citite de dou persoane din Faraoani, iar la rugciunea credincioilor inteniile fiind proclamate de o persoan din Faraoani i o persoan din Galbeni. n cuvntul de nvtur, pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului din Cacica, ne-a explicat importana acestui moment de har i mijlocirea deosebit a sfintei Fecioare pentru toi pelerinii care-i viziteaz sanctuarele.

Dup un moment de repaus, revenind n biseric am mers pe urmele Mntuitorului, meditnd la patima i moartea sa, rugndu-ne Calea sfintei cruci. De obicei se fcea pe uliele satului, dar vremea nu a vrut s in cu noi de aceea s-a fcut n biseric.

Acest moment s-a ncheiat n biseric n faa sfntului sacrament expus spre adorare. n ncheiere am primit binecuvntarea cu preasfntul sacrament i indulgena plenar cu ocazia pelerinajului.

Trind aceste momente de har am ajuns la concluzia c devoiunea adevrat fa de sfnta Fecioar Maria, i deschide omului calea spre cel ce este izvorul harului, iar Cacica este printre alte locuri ale acestui pmnt unul n care omul de bunvoin se poate ruga, reculege i sfini mai uor.

Lsnd toate grijile acas i dorind s fim mai aproape de Dumnezeu, toi am beneficiat din plin de roadele harului dumnezeiesc. n acest fel am descoperit n noi nevoia de a mulumi la nesfrit pentru aceasta, i totui, parc att de puin, pentru toate cele trite i primite mpreun prin mijlocirea Mariei.

Imagini de la acest eveniment pe situl www.parohiafaraoani.ro.

Pr. Adrian Chili

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]