Invitație pentru tineri la pelerinaj

Viața este un continuu pelerinaj, iar tinerii sunt cei cărora le place, în mod special, să străbată multe drumuri și cât mai diferite. Ca în fiecare an, și anul acesta, va avea loc pelerinajul tinerilor la Cacica. Sunt invitați toți tinerii din Dieceza de Iași, care doresc să îi aducă mulțumire lui Dumnezeu și să îi ceară ajutorul, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria.

Acest pelerinaj va avea trei momente. Marți, 14 august 2007, până la ora 11.30, tinerii sunt rugați să fie prezenți la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele. De aici va porni procesiunea pelerinilor tineri spre sanctuar. Al doilea moment este constituit de participarea la sfânta Liturghie din seara de 14 august și animarea acesteia. Al treilea moment va fi celebrarea mariană și procesiunea cu lumânări, după care, pe parcursul nopții, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară, pregătindu-se astfel să trăiască intens solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în colaborare cu Acțiunea Catolică și Scout.

Detalii referitoare la pelerinaj pot fi obținute de la pr. Felix Roca (tel. 0741/501481; e-mail: pr.felixroca@gmail.com).