Pelerinajul credincișilor din Parohia Gherăești

Ziua de sâmbătă, 1 septembrie 2007, a fost pentru comunitatea din Gherăești o zi unică, care va rămâne pentru totdeauna în inimile credincioșilor acestei parohii. Unicitatea și frumusețea de neatins sunt date de faptul că în această zi aproximativ cinci sute de credincioși, călăuziți de părintele paroh, Daniel Ghitiu, au făcut un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. Prin această acțiune comunitară, credincioșii din parohia Gherăești au mărturisit afecțiunea pe care o poartă Reginii Cerului.

Îmbarcați în patru autocare, două microbuze și zeci de autoturisme, credincioșii au ajuns în jurul orei 9.00 la Cacica. Aici au fost întâmpinați în mod oficial de preoții care slujesc la sanctuar, în frunte cu părintele Paroh Romuald Bulai. A urmat apoi o celebrare penitențială, în cadrul căreia părintele Daniel Ghitiu a subliniat că pentru comunitatea pe care o păstorește, 1 septembrie reprezintă ziua iertarii, ziua împăcării, privită în triplă perspectivă: împăcarea dintre credincios și Dumnezeu, împăcarea credincioșilor între ei, și împăcarea credincioșilor cu ei înșiși.

A urmat apoi Sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie. Părintele Romulad Bulai a fost plăcut surprins de numărul de participanți și de vitalitatea și iubirea din inimile lor, care au făcut ca Biserica să răsune de cântece și rugăciuni. După o scurtă pauză a urmat Calea Sfintei Cruci și un moment de adorație euharistică. După binecuvâtarea finală cu Preasfântul Sacrament, în jurul orei 15.00, credincioșii au pornit spre casele proprii purtându-l pe Dumnezeu în inimi. Toți cei care au fost la Cacica au adus bucuria și viața locuirii împreună cu Dumnezeu și celorlalți credincioși care nu au putut ajunge la Cacica.

Noi, credincioșii din Gherăești sperăm și dorim să fim atât pentru dieceza noastră cât si pentru toți oamenii teofori, adică purtători de Dumnezeu.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Marius Enășoaie