Pelerinajul credinciilor din Parohia Ghereti

Ziua de smbt, 1 septembrie 2007, a fost pentru comunitatea din Ghereti o zi unic, care va rmne pentru totdeauna n inimile credincioilor acestei parohii. Unicitatea i frumuseea de neatins sunt date de faptul c n aceast zi aproximativ cinci sute de credincioi, cluzii de printele paroh, Daniel Ghitiu, au fcut un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. Prin aceast aciune comunitar, credincioii din parohia Ghereti au mrturisit afeciunea pe care o poart Reginii Cerului.

mbarcai n patru autocare, dou microbuze i zeci de autoturisme, credincioii au ajuns n jurul orei 9.00 la Cacica. Aici au fost ntmpinai n mod oficial de preoii care slujesc la sanctuar, n frunte cu printele Paroh Romuald Bulai. A urmat apoi o celebrare penitenial, n cadrul creia printele Daniel Ghitiu a subliniat c pentru comunitatea pe care o pstorete, 1 septembrie reprezint ziua iertarii, ziua mpcrii, privit n tripl perspectiv: mpcarea dintre credincios i Dumnezeu, mpcarea credincioilor ntre ei, i mpcarea credincioilor cu ei nii.

A urmat apoi Sfntul Rozariu i Sfnta Liturghie. Printele Romulad Bulai a fost plcut surprins de numrul de participani i de vitalitatea i iubirea din inimile lor, care au fcut ca Biserica s rsune de cntece i rugciuni. Dup o scurt pauz a urmat Calea Sfintei Cruci i un moment de adoraie euharistic. Dup binecuvtarea final cu Preasfntul Sacrament, n jurul orei 15.00, credincioii au pornit spre casele proprii purtndu-l pe Dumnezeu n inimi. Toi cei care au fost la Cacica au adus bucuria i viaa locuirii mpreun cu Dumnezeu i celorlali credincioi care nu au putut ajunge la Cacica.

Noi, credincioii din Ghereti sperm i dorim s fim att pentru dieceza noastr ct si pentru toi oamenii teofori, adic purttori de Dumnezeu.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Marius Enoaie