Pelerinajul bolnavilor i al personalului medical

Cu ocazia mplinirii a 150 de ani de la apariia Maicii Domnului la Lourdes, Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice Iai n colaborare cu Programul "Servicii de ngrijiri la Domiciliu" al Centrului Diecezan Caritas Iai, Aciunea Catolic, Sanctuarul de la Cacica, Oficiul pentru Pelerinaje i Parohiile diecezei de Iai au organizat n ziua de 13 mai 2008, un pelerinaj special al bolnavilor i al personalului medical, la Sanctuarul marian de la Cacica.

S-au ndreptat ctre sfnta Fecioar Maria pelerini din toat dieceza: Iai, Roman, Bacu, Oneti, Hui, Butea, Adjudeni, Tmeni, Barticeti, Galbeni. Cei care au participat la acest pelerinaj, ndeplinind condiiile cerute, au dobndit indulgena plenar.

Programul a fost urmtorul: 9.30-10.00: Sosirea pelerinilor; 10.00: Ritualul de primire solemn a pelerinilor i celebrarea penitenial; 10.30: Recitarea sfntului Rozariu urmat de rugciuni speciale ctre sfnta Fecioar pentru bolnavi; 11.00: Sfnta Liturghie pontifical urmat de adoraia euharistic i binecuvntarea cu sfntul sacrament; 13.00-14.00: Prnzul; 14.00: Calea sfintei cruci; 15.00: Plecarea spre case.

Liturghia a fost prezidat de ctre episcopul auxiliar Aurel Perc mpreun cu printele Romuald Bulai, paroh al Sanctuarului de la Cacica, printele Mihai Budu, director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iai i responsabil al Pastoraiei Sanitare al Episcopiei Romano-Catolice Iai, i ali aproximativ treizeci de preoi din ntreaga diecez care au fost nsoii de numeroi pelerini.

Mulumim comunitii din Cacica pentru tot sprijinul acordat pentru buna desfurare a pelerinajului dar, mai ales, pentru pregtirea agapei freti de care cu toii ne-am bucurat din plin. Mulumim de asemenea medicilor prezeni, ct i Serviciului de Ambulan Suceava care au acordat asisten medical pe parcursul desfurrii ntregii festiviti.

Prin Maria la Isus - acesta a fost tema central a pelerinajului la Cacica. Ne-am rugat mpreun lui Dumnezeu, pelerini din toat dieceza pentru ca prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria s fim vrednici de darul iubirii lui Dumnezeu. ngenunchind n faa altarului ei s ne druim cu totul lui Dumnezeu cu bucuriile i suferinele noastre.

Am fost la Maria s-i druim floarea iubirii noastre ca recunotin pentru tot ce face pentru noi. Ea e calea ce duce spre Fiul ei, Isus, ea e poarta cerului. Ei i ncredinm viaa noastr ntreag i nimic s nu ne par prea greu pentru a-i cere ajutorul.

Venim, o, Preacurat,
Cu inimi iubitoare
S-i punem fiecare,
O floare pe altar.

Antonina Dogariu, coordonator executiv al Programului "Servicii de ngrijiri la Domiciliu",
Centrul Diecezan Caritas Iai

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]