Pelerinajul naional al "Armatei Maicii Domnului"

Peste 700 de pelerini din Asociaia "Armata Maicii Domnului" au fost la sanctuarul naional al Preacuratei Fecioare Maria de la Cacica, smbt, 7 iunie 2008, pentru a o cinsti pe Maica Domnului.

Provincia Franciscan Conventual "Sfntul Iosif" din Romnia, prin iniiativa asistentului provincial pentru "Armata Maicii Domnului", pr. Pavel Bulai, a organizat n ziua de 7 iunie pelerinajul naional al "Armatei Maicii Domnului" la Cacica.

Iniiativa s-a bucurat de rspunsul numeroilor cinstitori ai Maicii Domnului din diferite parohii, precum i din casele de formare ale Provinciei Franciscane, i anume: Buruieneti (56), Galai (40), Hluceti (95); Hui (45), Iugani (40), Institutul Teologic Franciscan din Roman (15), Liceul Teologic Franciscan din Roman (30), Luizi-Clugra (160), Nisiporeti (110); Noviciatul Franciscan din Prjeti (17), Postulandatul Franciscan din Hui (17), Prjeti (45), Trgu Trotu (15) i Tupilai (30).

Pelerinajul a nceput la ora 9.00, prin salutul de "Bun venit!", adresat pelerinilor de pr. Romuald Bulai, parohul i rectorul bazilicii minor de la Cacica.

A urmat, apoi, recitarea sfntului Rozariu, n forma coroanei franciscane, condus de pr. Eugen Blju jr. i animat de elevii de la liceu, de fraii studeni, de fraii novici i de postulani.

Dup recitarea Rozariului, pr. Pavel Bulai a prezentat pe scurt istoricul "Armatei Maicii Domnului", precum i scopul respectivei asociaii pioase i scopul pelerinajului organizat la Cacica.

Punctul culminant al pelerinajului a fost sfnta Liturghie de la ora 11.00, prezidat de pr. Ion Ciuraru, ministru provincial. Alturi de printele provincial au concelebrat ali 21 de preoi, n frunte cu pr. tefan Babia, decan de Bucovina i reprezentant al episcopului de Iai la acest pelerinaj.

n cadrul predicii, pr. Pavel Bulai a subliniat importanta vocaiei preacuratei Fecioare Maria de a fi Maica Domnului i Maica omenirii. De asemenea, pr. Pavel a vorbit despre necesitatea omului de a se conforma la voina Domnului, de a se ndeprta de tot ceea ce poate s-l ntineze, de pcat.

Prezentnd apoi martiriul caritii de care s-a fcut prta sfntul Maximilian Maria Kolbe, fondatorul "Armatei Maicii Domnului", a ncheiat citndu-l pe acelai sfnt: "Lsai-v posedai de Maica Domnului, de iubirea ei de mam".

La sfritul sfintei Liturghii, printele provincial a felicitat iniiativa pelerinajului i pe toi cei care au colaborat la organizarea lui, n frunte cu pr. Pavel Bulai.

Printele tefan Babia a transmis salutul PS Petru Gherghel tuturor pelerinilor de la Cacica. Apoi, a dat citire mesajului prin care pstorul diecezei noastre cere tuturor credincioilor din Dieceza de Iai s se roage pentru canonizarea episcopului martir Anton Durcovici.

nainte de binecuvntarea solemn final, s-a fcut i consfinirea la preacurata Fecioar Maria de la Cacica.

La ora 14.00 a avut loc Calea sfintei cruci cu Maica ndurerat n jurul sanctuarului. Calea crucii a fost prezidat de pr. Anton-Daniel Lucaci, paroh la Luizi-Clugra.

Pelerinajul s-a ncheiat cu adoraia i binecuvntarea euharistic, prezidat de pr. Iosif Beleag, vicerector la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Pelerinii la Cacica s-au bucurat de o zi minunat, de nenumrate binecuvntri i haruri prin mijlocirea mamei noastre cereti. Fie ca aceste binecuvntri i triri spirituale s aduc mai mult prospeime i pace n familiile noastre cretine i n Biserica lui Cristos!

Pr. Antonel-Aurel Ilie, OFMConv.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]